Στο επίκεντρο διεθνούς προβολής από το BBC βρέθηκε το νησί της Μήλου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με τον δήμαρχο του νησιού Μανώλη Μικέλη να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ρεπορτάζ του καναλιού εστίασε, μεταξύ άλλων, στα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού στο νησί της Αφροδίτης.

Τα νησιά της Ελλάδας φιλοδοξούν να δελεάσουν τους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι, εμβολιάζοντας όλους τους κατοίκους, αναφέρει το BBC σε ρεπορτάζ του από την Μήλο και εστιάζει στο στόχο της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» που είναι, όπως λέει, να μετατρέψει τα νησιά της χώρας σε ταξιδιωτικούς προορισμούς «χωρίς Covid» .

Στην παρέμβασή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος αναφέρει ότι η Μήλος είναι πανέτοιμη για τη φετινή τουριστική σεζόν και ήδη έχει σημαντικές ροές, τόσο από το εγχώριο όσο και από το διεθνές τουριστικό στερέωμα.

Παραμένοντας στο μέτωπο των δημοσιεύσεων για τη Μήλο και η δημόσια τηλεόραση ΝΗΚ της Ιαπωνίας που επίσης είχε φιλοξενηθεί στο νησί, όπως τονίζεται. Στο μεταξύ, γνωστός τραγουδιστής της Ουκρανίας γύρισε video clip στα Μανδράκια της Μήλου. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής του Mega «My Greece» , ενώ έχουν ήδη προβληθεί και εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση με θέμα τη γαστρονομία του νησιού.