Η ΑΕΚ παρουσίασε τον νέο τεχνικό της ομάδας, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με τον Σέρβο να υποστηρίζει πως αν η «Ένωση» είναι αυτή που πρέπει, τότε δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Στη συνέχεια τόνισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του δουλεύουν σκληρά στο κομμάτι των μεταγραφών και πως πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν από τις αποχωρήσεις. Σε ότι αφορά στον αρχηγό της ομάδας, Πέτρο Μάνταλο, ξεκαθάρισε ότι θα του ζητήσει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες αφού είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο Μιλόγεβιτς είπε τα εξής:

Για την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας:
«Να έχουμε πρώτα απ’ όλα μια καλή χρονιά. Όσο ακόμη ταλαιπωρούμαστε από αυτή την ιστορία με τον Covid. Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία… Για την ερώτηση. Είμαι πολλλά χρόνια στην Ελλάδα και σαν παίκτης και σαν προπονητής. ΤΟ DNA της ΑΕΚ, η ιστορία της, το θέλω του κόσμου της, είναι πάντα να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο τώρα να πω θα παίζουμε έτσι ή θα παίζουμε αλλιώς. Το σίγουρο είναι πως αυτή η ομάδα από την φύση της πρέπει να πρωταγωνιστεί. Θέλουμε να συνδυάσουμε καλό ποδόσφαιρο, με το ποδόσφαιρο που θα φέρει και το αποτέλεσμα. Προτιμάω βέβαια περισσότερο τα καλά αποτελέσματα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και ο αντίπαλος κι εμείς σίγουρα θα προσπαθήσουμε να περάσουμε τα απαραίτητα στοιχεία στην ομάδα».

Για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας κι αν είναι στάδιο αξιολόγησης:
«Από την πρώτη μέρα που ήρθα και έχω συζητήσει με τους ανθρώπους, θέλω να είμαστε μαζί από νωρίς. Θέλω όσο πιο γρήγορα να γνωριστώ με τους παίκτες, μου αρέσει να έχω επικοινωνία μαζί τους, να μιλήσω και ατομικά με τον καθένα, να λειτουργήσουμε πιο καλά στο μέλλον. Να με μάθουν οι παίκτες και να με μάθουν κι αυτοί. Φυσικά υπάρχουν κι αυτά που πρέπει να δεις από κοντά, πέρα από τα πράγματα που σίγουρα έχουμε δει. Αλλά είμαι άνθρωπος που με ενδιαφέρει και η προσωπική σχέση. Σίγουρα υπάρχει και αξιολόγηση. Θα έχουμε κι ελλείψεις αρχικά με άδειες, σίγουρα στην Ολλανδία θα είμαστε λιγότεροι».

Μετά την δύσκολη σεζόν που είχε η ΑΕΚ, ποιες είναι οι πρώτες κουβέντες που θα πει στους παίκτες:
«Στο ποδόσφαιρο υπάρχει παρόν και μέλλον. Ήταν μια δύσκολη σεζόν σίγουρα. Βάζουμε μια τελεία και πάμε για νέα αρχή. Θα μιλήσω με τους παίκτες, θα τους ακούσω. Θέλω όμως μια νέα αρχή, δεν θέλω αρνητική ενέργεια, δεν κερδίζουμε τίποτα από αυτό. Πρέπει να καταλαβαίνουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε πρώτα απ’ όλα. Με πολύ κόσμο που περιμένει να δει κάτι καλό, με μεγάλη ιστορία. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Δεν θέλω καμιά σκέψη για την περσινή χρονιά. Θέλω μόνο θετικά πράγματα, αυτό έχω πει και στους ανθρώπους που συνεργάζομαι στην ΑΕΚ».

Πόσο τον ανησυχεί ο ανταγωνισμός που υπάρχει, που ποντάρει για την ΑΕΚ, αν ξέρει κάποια πράγματα για την στόχευση στις μεταγραφές και τι περιμένει για να ολοκληρωθεί μια ανταγωνιστική ομάδα:
«Κοιτάω την δική μου ομάδα, με σεβασμό για όλες τις υπόλοιπες. Δεν φοβάμαι όμως κανλέναν γιατί πιστεύω στην δουλειά μου, στην ομάδα μου και στους παίκτες μου. Αν είμαστε εμείς σωστοί δεν έχουμε λόγο να φοβάμαι κανέναν. Δεν έχουμε λόγο να κοιτάμε τους γύρω μας… Έχω παρακολουθήσει και είμαι ενημερωμένος για όλα σε σχέση με τον σχεδιασμό. Ο σχεδιασμός είναι ένα ζωντανό πράγμα που μπορεί να αλλάζει από λεπτό σε λεπτό. Είναι δύσκολο να μιλάς γι’ αυτό. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία, έχουμε στόχους, το ψάχνουμε, αλλά πραγματικά κάθε προπονητής θα σας πει πως θα ήθελε ενίσχυση σε κάθε θέση. Νέο αίμα. Αλλά δεν θέλω παίκτες μόνο για να έχω. Θέλουμε ποιότητα να μας βοηθήσουν, οπωσδήποτε και κάποιους πιο νέους με προοπτική. Λέω πάλι πως ο σχεδιασμός είναι κάτι ζωντανό. Οι μεταγραφές είναι μια δύσκολη διαδικασία, ότι καλύτερο μπορούμε θα το κάνουμε».

Του χρόνου τέτοιο καιρό, με τι θα είναι ευχαριστημένος:
«Δεν είμαι άνθρωπος που θέλει να βλέπει τόσο μακριά. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ 100% είναι πως θα δώσω τα πάντα, θα δουλέψω πολύ σκληρά. Μου αρέσει η δουλειά, αγαπάω το ποδόσφαιρο, έχω έρθει σε πολύ μεγάλη ομάδα. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο σε αυτό».

Ποιο διέγνωσε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα από πέρσι; Ποιος ο πρώτος στόχος που του έθεσε ο Μελισσανίδης:
«Μπορούμε να μιλάμε ώρες για την περσινή ομάδα, αλλά δεν ξέρω αν θα βγάλουμε άκρη. Ήταν μια δύσκολη σεζόν και παρακαλώ θέλω να με καταλάβετε, δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες, τους πιστεύω, τους καταλαβαίνω. Πρέπει να ξεχνάμε το πέρσι και να βλέπουμε θετικά τα πράγματα. Με τον πρόεδρο είχαμε μιλήσει κι άλλε φορές για να έρθω, δεν μας έκατσε επειδή είχα συμβόλαια. Τον γνωρίζω πολύ καλά, ξέρω ότι είναι άνθρωπος που είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα για την ΑΕΚ. Πιστεύω σιγά – σιγά θα πάμε καλά. Μου έχει πει πως φυσικά δεν ήταν ευχαριστημένος από την περσινή σεζόν. Ότι λέω σε σας, είπα και στον πρόεδρο. Είμαι άνθρωπος της πολύς δουλειάς, θα προσπαθήσω και θα δούμε πως θα πάμε».

Υπάρχουν παίκτες από πέρσι που δεν υπολογίζονται ήδη και το ξέρουμε. Για το αν υπάρχουν κι άλλοι που ενδεχομένως να μην περιλάβει στον σχεδιασμό:
«Θέλω να δω τους παίκτες και στο Πήλιο. Θα μας λείψουν τώρα και κάποια παιδιά που ήταν με τις εθνικές ομάδες. Τους παίκτες που έχουμε τώρα, με αυτούς θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και θα δούμε. Θα το δούμε στην πορεία, είναι πολύ δύσκολο να σας πω αν και ποιοι άλλοι θα φύγουν. Δεν ξέρεις, αν θα έρθουν προτάσεις, είναι πάρα πολλά μέσα σε μια μεταγραφική περίοδο. Δεν θέλω πολλούς παίκτες στο ρόστερ, με ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα. Σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας, θα κοιτάξουμε για τις καλύτερες λύσεις…Νομίζω είμαι συνεργάσιμος ως προπονητής, ξέρω όλοι θέλουν να βοηθήσουν όσοι είναι στην ομάδα. Τα αποτελέσματα φυσικά κρίνουν τα πάντα για έναν προπονητή. Είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή να έχει ένα πλάνο συγκεκριμένο. Έχει να κάνει με το τι παίκτες θα μπορέσουμε τελικά να έχουμε. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος έτσι κι αλλιώς, οπότε ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των παικτών θα πάρω τις αποφάσεις μου για την τακτική και την αγωνιστική φιλοσοφία. Οι μεταγραφές τελειώνουν  στις 31 Αυγούστου».

Πριν λίγες μέρες ο Δ. Μελισσανίδης μίλησε για αριθμό μεταγραφών και θέσεις. Ποιο είναι το σχόλιο του γι αυτό κι αν έχει κι εκείνος κάποιους συγκεκριμένους παίκτες στο μυαλό του:
«Δύσκολο να μιλήσεις για αριθμό μεταγραφών. Σίγουρα ο πρόεδρος και οι άνθρωποι της ομάδας είναι αποφασισμένοι να κάνουν όλα όσα χρειάζονται. Θα δούμε σχετικά με τον αριθμό. Μπορεί λιγότερες, μπορεί περισσότερες. Θα ψάξουμε για το καλύτερο σε σχέση με την ομάδα».

Για τον Νέναντ Κρίστιτσιτς και το θέμα που έχει δημιουργηθεί:
«Μίλησα μαζί του. Θέλει να γυρίσει στην Σερβία, από κει και πέρα έχει συμβόλαιο με την ομάδα και είναι ζήτημα από δω και πέρα της διοίκησης πως θα το χειριστεί, δεν έχω να πω κάτι παραπάνω σε αυτό»

Για τον κόσμο της ΑΕΚ:
«Η ΑΕΚ πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές στο παρελθόν, αλλά μπόρεσε να τα ξεπεράσει γιατί είναι πολύ μεγάλη ομάδα και έχει μεγάλη δύναμη τον κόσμο της. Ελπίζω φέτος να έχουμε τον κόσμο κοντά μας, να βοηθήσουν οι συνθήκες να αλλάξει αυτό σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Μακάρι να τους έχουμε κοντά μας και θα δώσουμε τα πάντα για να είναι χαρούμενοι».

Αν τον προβληματίζει ο «ηλεκτρικός πάγκος» της ΑΕΚ:
«Ξέρω ποια είναι η θέση του προπονητή. Καλώς ή κακώς μόνο από τα αποτελέσματα κρινόμαστε, αυτή τη δουλειά έχω διαλέξει το ξέρω πως είναι τα πράγματα. Είμαι άνθρωπος που προσπαθώ, θέλω να βλέπω τα πράγματα θετικά και πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Να δουλέψουμε με τα παιδιά σκληρά και τον λογαριασμό θα τον κάνουμε στο τέλος. Αν έχουμε όλοι μια κοινή γραμμή, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Για τους ευρωπαϊκούς προκριματικούς:
«Θέλω να έχω τους παίκτες όλους μαζί, όσο το δυνατό πιο γρήγορα, αλλά ξέρω πως είναι δύσκολο. Είναι ομάδες που μπορεί να έχουν αρχίσει ήδη να παίζουν πρωτάθλημα, μπορεί να είναι ομάδες με ιδιαίτερο στυλ ποδοσφαίρου στα προκριματικά, θα δούμε. Θέλω να βλέπω την προετοιμασία της ομάδας, να έχουμε γρήγορα πίσω και τα παιδιά από τις εθνικές ομάδες και να μην έχουμε τραυματισμούς και θέλω να πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι»

Για τον Τσιγκρίνσκι:
«Τεράστια προσωπικότητα μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Δεν  βρίσκεις εύκολα στον χώρο του ποδοσφαίρου, προσωπικότητες σαν τον Τσιγκρίνσκι. Έπαιξε πέντε χρόνια στην ΑΕΚ, έδωσε πολλά. Από κει και πέρα, ο Μάνταλος είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Θα του ζητήσω ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες και στον αγωνιστικό χώρο και μέσα στα αποδυτήρια. Χαίρομαι πολύ που τον έχω παίκτη, γιατί τον έχω αντιμετωπίσει ως αντίπαλο. Έχει δώσει πολλά, μπορεί και παραπάνω. Σαν αρχηγός θα το πω πάλι, περιμένω ακόμη περισσότερα πράγματα και θα μιλήσουμε γι’ αυτό σίγουρα».

Για το νέο γήπεδο:
«Πάντα έχω όνειρα, θα τα κρατήσω για μένα. Όταν τα κάνω πραγματικότητα θα σας πω ποια ήταν. Προς το παρόν θέλω να είμαι ρεαλιστής. Δεν έχω πάει ακόμη στο γήπεδο, θα πάω σύντομα όμως ίσως ακόμη και σήμερα. Είναι ένα γήπεδο για το οποίο όλοι μιλάνε, είναι κάτι μεγάλο, πολύ όμορφο».

Για Εντσάμ, Τζαβέλλα, Αραούχο:
«Δεν μπορώ να δώσω κάποιο στοιχείο. Το τιμ δουλεύει πολύ για τις μεταγραφές. Γράφονται διάφορα, όταν υπάρχει κάτι επίσημο τότε θα μπορώ να τοποθετηθώ κι εγώ. Εντάξει μεταγραφές έχουμε, ονόματα γράφονται, αλλά δεν θα ήθελα προσωπικά να μιλήσω για ονόματα».