Οκ. Μητσοτάκης απαντώντας στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι σε καμία περίπτωση ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφερόμενος σε μια ατάκα του πρώην πρωθυπουργού στις εκλογές του 1993.

«Βρήκα ενδιαφέρουσα την θέση σας να συγκρίνετε τι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές με το 90-93. Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου.  Προσέξτε μην εξάγετε τέτοια συμπεράσματα βιαστικά γιατί κινδυνεύετε να διαψευστείτε από τις εξελίξεις», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδική μνεία έκανε στα περί πλάτης του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της πανδημίας. «Ας αφήσουμε το ψέμα ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση στη μάχη της πανδημίας γιατί ότι έκανε η κυβέρνηση εσείς λέγατε το αντίστροφο», είπε αρχικά και αναρωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας «έβαλε πλάτη όταν μας λέγατε ότι να κάνουμε 25.000 εμβόλια είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και κάνουμε 100.000, έβαλε πλάτη την στιγμή που λέγατε το αντίστροφο όταν κλείναμε και ανοίγαμε την οικονομία». «Σας το είπε ο Τσακαλώτος θα ήμασταν πιο αξιόπιστοι αν λέγαμε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» πάει καλά», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, λίγο αργότερα εγκάλεσε τον Παύλο Πολάκη και ζήτησε από τον Α. Τσίπρα ουσιαστικά να τον αποκηρύξει δημόσια, σχετικά με τη δήλωσή του για τους εμβολιασμούς. «Έρχονται και υπονομεύουν στελέχη ευθέως τον εμβολιασμούς. Γιατροί στο επάγγελμα και διατέλεσε Υπουργοί υγεία. Αναφέρομαι στον Πολάκη, που αφήνει υπονοούμε ότι το θαύμα της επιστήμης που έχει σώσει τόσο κόσμο δεν θα έπρεπε να το αγκαλιάσουμε. Γιατί λέει ο μεγάλος επιστήμων πως γίνεται να το ανακαλύψουμε ένα εμβόλιο σε λίγους μήνες όταν το προηγούμενο κάναμε 4 χρόνια», είπε και αναρωτήθηκε, τελικά, «έτσι νομίζετε εσείς ότι βάζετε πλάτη, να έρθετε να αποκηρύξετε δημόσια τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας».

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη φράση του Αλ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Star, όταν υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι ικανός ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. «Δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που εσείς χτίσατε ως μηχανικός», είπε υπό τα θερμά χειροκροτήματα των βουλευτών της ΝΔ.