Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία με την ομολογία του 32χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι σκότωσε την σύζυγό του Καρολάιν.

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε πως βλέπουμε μια ελληνική υπόθεση του αθλητή Πιστόριους.

Το έγκλημα των Γλυκών Νερών μοιάζει σε πολλά με την δολοφονία της 29χρονης Ρίβα Στέενκαμπ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013 από τον Όσκαρ Πιστόριους.

Και στις δυο περιπτώσεις είχαμε δυο άνδρες από τα χέρια των οποίων έπεσαν νεκρές οι σύντροφοί τους και προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν για τον χαμό τους ο μεν σε μια συμμορία που εισέβαλλε στο σπίτι τους και ο δε σε έναν διαρρήκτη φάντασμα ο οποίος θεώρησε όπως ισχυρίστηκε ότι είχε μπει στην έπαυλη του ζεύγους στη Νότια Αφρική.

Όπως είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά τον Μάιο, τού αποκάλυψαν από τη πρώτη στιγμή πως είχαν την αίσθηση ότι ο δράστης είναι ο σύζυγος και σύμφωνα με την εμπειρία τους, πολύ σπάνια η πρώτη εντύπωση των συναδέλφων του είναι λανθασμένη.

«Οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ ψαγμένο. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν τον έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του», είπε ο πρόεδρος Αστυνομικών Ν/Α Αττικής και συνέχισε: «Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Κάρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά».

Ο κ. Καλλιακμάνης αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι «ο συνάδελφος αστυνομικός εκείνη τη στιγμή είδε την περίεργη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και πήρε το παιδί από τα χέρια του δράστη. Όπως γνωρίζετε αυτά δεν μπορούσαμε να τα αποκαλύψουμε τότε».

Πρόσθεσε ότι «ο αστυνομικός που κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά το έκανε από αγάπη για να προστατέψει το μωρό επειδή ο νους του πήγε στο κακό. Τότε μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι τον φόνο τον διέπραξε ο σύζυγος».