Πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του από την θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δίνει την πρώτη του πολιτική τηλεοπτική συνέντευξη και παρουσιάζει τα πολιτικά του σχέδιο και το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη.

Γιατί τόσα χρόνια κρατούσε αποστάσεις από την πολιτική;

«Ποτέ δεν είδα την πολιτική ως αυτοσκοπό ή μέσο βιοπορισμού», απαντάει και προσθέτει πως ένας πολιτικός πρέπει να βγει στην αγορά, να σταθεί στην ουρά των δημοσίων υπηρεσιών, να έρθει τέλος του μήνα και να ξέρει πώς να πληρώσει εισφορές, φόρους, μισθούς.

Η συζήτηση έγινε σε ένα περιβάλλον όπου και πάλι ακούγεται στη Θεσσαλονίκη η ενεργός επιστροφή του στα κοινά: «και η πολιτική και η Θεσσαλονίκη πάντα με ενδιέφεραν και συνεχίζουν να με ενδιαφέρον. Όλα θα γίνουν στον καιρό τους και είναι κάτι που θα με απασχολήσει έντονα το προσεχές διάστημα. Με ενδιαφέρει να προσφέρω στην πατρίδα μου και τον τόπο μου και μακάρι να μπορέσω όταν έρθει η ώρα».

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρει πως έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης.

Παρουσιάζει τρία χαρακτηριστικά, πως είναι διαμετακομιστικό κέντρο, κέντρο καινοτομίας και τουριστικός προορισμός και πως με συνέργειες φορέων, επιχειρηματιών και ενεργών πολιτών τότε η πόλη μπορεί να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη. «H Θεσσαλονίκη έμεινε πίσω, αυτό είναι ξεκάθαρο. Από φύση μου είμαι θετικός άνθρωπος. Δεν θέλω να σταθώ στο παρελθόν. Όμως τη μιζέρια πως για όλα φταίει η Αθήνα πρέπει να την αφήσουμε πίσω. Όλα είναι στο δικό μας χέρι». Επίσης επισημαίνει πως η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ανθρώπους που θα χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι, θα βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα πουν ένα και ένα κάνει δύο και θα βγουν μπροστά να κάνουν δουλειά. «Οι άνθρωποι σε θέσεις-κλειδιά έπρεπε να είναι πιο τολμηροί και πιο αποφασιστικοί. Πρέπει να καταθέσεις προτάσεις και να κάνεις τα πάντα αυτές να είναι υλοποιήσιμες και να εκτελεστούν», τόνισε.

Ερωτώμενος για το πώς πέρασε την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Παπαμιμίκος έκανε μια πιο προσωπική αναφορά και αποκάλυψη κάνοντας γνωστό πως πριν τρεις μήνες απέκτησαν με τη σύζυγό του Σόνια Σαββίδη ένα κοριτσάκι, το πρώτο τους παιδί. «Η περίοδος της πανδημίας ήταν για εμάς τέλεια, διότι ο Θεός μας ευλόγησε με ένα υπέροχο κοριτσάκι», είπε και χαρακτήρισε τη γέννησε της κόρης του την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του.

Δείτε τη συνέντευξη του Ανδρέα Παπαμιμίκου στο Myportal.gr και τον Νίκο Υποφάντη