Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, συναντήθηκε με τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ), στα γραφεία της Περιφέρειας. Από την πλευρά της Ένωσης παρέστησαν η πρόεδρος, Ρούλα Σκουρογιάννη, ο αντιπρόεδρος, Δημήτριος Βεζύρης, ο γεν. γραμματέας, Αλέξανδρος Γιατζίδης, ο ταμίας, Εμμανουήλ Τσακίρης και η γεν. έφορος, Ανθή Πίκουλα, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο και τους στόχους της Ένωσης στον περιφερειάρχη Αττικής.

Η κ. Ρούλα Σκουρογιάννη ενημέρωσε αναλυτικώς τον κ. Γ. Πατούλη για τους στόχους και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει να υλοποιήσει η ΕΑΕΤΕ στο διάστημα της επόμενης θητείας της, στο πλαίσιο του διαχρονικού της στόχου που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη των κυριότερων ζητημάτων που απασχολούν τους απανταχού ομογενείς μας.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και δρομολόγησης κοινών συνεργειών με στόχο αφ’ ενός να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του έργου της Ένωσης και αφ’ ετέρου να υπάρξει στήριξη από πλευρά της Ένωσης σε σχετικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πατούλης υπήρξε επί σειρά ετών ενεργό μέλος της ΕΑΕΤΕ και με την ευκαιρία της επίσκεψής του το Δ.Σ. της Ένωσης του ανακοίνωσε ότι τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τα μέλη της Ένωσης για την τιμή και διαβεβαίωσε ότι ο κοινός στόχος της ενημέρωσης για ζητήματα των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί σταθερό συνδετικό κρίκο των δύο μερών και κινητήρια δύναμη για σημαντικές δράσεις. «Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνουμε για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, αλλά και με δεδομένη τη διαχρονική στήριξη των Ελλήνων ομογενών σε κάθε δράση μας, που στόχο έχει το καλό της χώρας και των πολιτών, θα είμαστε σε μία ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας. Εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας δυνατότερα, εμείς θα είμαστε παρόντες, προσφέροντας κάθε στήριξη στο έργο σας» σημείωσε.

Κλείνοντας, ευχήθηκε στα μέλη του νέου Δ.Σ. να έχουν μία δημιουργική θητεία και δύναμη για να αγωνίζονται για την επίτευξη των σκοπών της Ένωσης.