Δημοσκόπηση για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN διενήργησε η Alco και παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στο δελτίο του σταθμού, όπου το γενικό συμπέρασμα, όσον αφορά στα πολιτικά είναι πως δεν αμφισβητείται η πολιτική δυναμική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, παρότι έχει υποχωρήσει σε αρκετούς ποιοτικούς δείκτες.

Σχετικά με την πανδημία οι ερωτηθέντες μεταξύ άλλων, απάντησαν στο αν εκτιμούν πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους με το 46% να απαντά ΝΑΙ και 41% ΟΧΙ.

Παράλληλα, εκφράζουν την άποψή τους για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, σημειώνοντας πως 57% εκτιμά πως πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά ενώ το 32% διαφωνεί.

Σε σχέση με το αίσθημα ασφάλειας, το 48% αισθάνεται λιγότερη ασφάλεια πριν από τρία χρόνια ενώ το 33% το ίδιο. Την ίδια ώρα ένα 12% νιώθει περισσότερη ασφάλεια.

Στο ερώτημα προς τους πολίτες για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως  πρωθυπουργό, το 39% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% απαντούν «κανένας» και το 22% τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 36,9%
ΣΥΡΙΖΑ 24%
Κίνημα Αλλαγής 6,8%,
ΚΚΕ 5,5%,
Ελληνική Λύση 4%.
Μερα25 3,3%
Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14,6%.