«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να χάσουμε χρόνο. Είναι τόσο πιεστική η ανάγκη για να αξιοποιηθεί ο πραγματικός πλούτος της χώρας που είναι οι πολίτες της και ειδικά η νέα γενιά», τόνισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Θεόδωρος Λιβάνιος, βάζοντας ουσιαστικά έναν επίλογο στο πρώτο Project2030.gr Youth Forum που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Με αναφορά στα συμπεράσματα που προέκυψαν στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, ο κ. Λιβάνιος μίλησε για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που, όπως είπε, ήρθε, θα δυναμώσει και θα μείνει. «Χαίρομαι που παρακολουθώντας την εκδήλωση από το πρωί είδα ανθρώπους νέους και επιτυχημένους με διαφορετικές επιθυμίες και στόχους από τις προηγούμενες γενιές. Πέρα από την πολιτική και κομματική διάσταση υπάρχει η πραγματική, η οποία είναι το μέλλον της χώρας», είπε.

Τόνισε τις ιδιαιτερότητες της γενιάς των σημερινών εικοσάρηδων και τριαντάρηδων, επισημαίνοντας πως μιλάμε για μια γενιά που μετά από περίπου δέκα χρόνια κρίσης ήταν η πρώτη που κινδύνευσε να έχει μπροστά της μια χειρότερη κατάσταση από αυτή που είχε πίσω της.

Παράλληλα, είπε πως η σημερινή κυβέρνηση βλέπει τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα πολύ διαφορετικά και προσπαθεί να ακούσει τις δικές της επιθυμίες. «Είδα ένα θέλω πολύ διαφορετικό από τις μεγαλύτερες γενιές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος μιλώντας για «μια γενιά που ωρίμασε μέσα στην οικονομική κρίση, μίας Ελλάδας που πέρασε πολύ δύσκολα και είχε φθάσει σε σημείο να είναι το μαύρο πρόβατο της ΕΕ. Τα τελευταία δύο χρόνια αυτό έχει αλλάξει και η θέση της χώρας μας είναι τουλάχιστον ισότιμη». Ως παράδειγμα έφερε τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της, ενώ αναφέρθηκε και στο ψηφιακό πιστοποιητικό που έγινε δεκτό και υιοθετήθηκε από την ΕΕ.

Είπε, επίσης, πως η σημερινή νέα γενιά είναι αυτή που «στερήθηκε τα περισσότερα. Στερήθηκε την καθημερινότητά της» και επισήμανε πως αυτή τη νέα γενιά «πρέπει να την ακούσουμε πολύ προσεκτικά. Να δούμε το αξιακό της σύστημα» το οποίο καθορίζεται από τρεις κεντρικές λέξεις: δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη και σεβασμό. Παράλληλα όμως είναι και η γενιά που θα επωφεληθεί της ψηφιακής επανάστασης που έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια, προσέθεσε.

«Έχουν γίνει πολλά και θα γίνουν και περισσότερα» είπε κλείνοντας ο Θεόδωρος Λιβάνιος με αναφορές στην κυβερνητική πολιτική που εστιάζει στις ανησυχίες των νέων ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ευημερία τους. «Προσπαθούμε ώστε κάθε πρωτοβουλία μας να είναι άμεσα εφαρμόσιμη και χρηστική καθώς και να έχει πραγματικό αντίκτυπο στους νέους ανθρώπους. Η νέα γενιά θα γίνει συμμέτοχος στην επόμενη μέρα εάν σταθούμε στο πλάι της και ενισχύσουμε ως Πολιτεία την προσπάθειά τους. Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αναβολής γιατί η ανάγκη αξιοποίησης του πραγματικού πλούτου της χώρας, των νέων ανθρώπων δηλαδή, είναι πλέον επιτακτική», υπογράμμισε.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ