Το θερμόμετρο και σήμερα θα δείξει 40άρια για μια ακόμη μέρα.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Και αν με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων περιμέναμε τη Δευτέρα για να πέσει λιγάκι η θερμοκρασία, δυστυχώς, νεότερες προβλέψεις λένε, ότι αυτή η πτώση δε θα είναι μόνο μικρή ως προς τους βαθμούς, καθώς θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς μόνο η θερμοκρασία αλλά και ως προς τη διάρκεια!

Στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται τη Δευτέρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 36 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο MEGA ο Γιάννης Καλλιάνος, έρχεται νέο κύμα καύσωνα από την Τρίτη!

Ανάλογη και η πρόβλεψη έτσι όπως παρουσιάστηκε από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη στο OPEN.