Επιστροφή του καύσωνα με θερμοκρασίες που θα φτάνουν στους 45 βαθμούς Κελσίου(!) αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Παρά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας που σημειώθηκε σήμερα, τα χειρότερα είναι μπροστά μας και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καύσωνας θα επιστρέψει δριμύτερος.
Παράλληλα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε πως οι υψηλές θερμοκρασίες, η ξηρή ατμόσφαιρα και οι άνεμοι αυξάνουν κατά πολύ τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Αναλυτικότερα με ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει τα εξής:
«Με τον υδράργυρο να σημειώνει μικρή πτώση δίνοντάς μας την ευκαιρία να πάρουμε μια μικρή ανάσα, ξεκινά η νέα εβδομάδα. Αυτή η ανάσα δροσιάς όμως δεν φαίνεται να κρατάει για πολύ μιας και πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται να μας χτυπήσουν και πάλι την πόρτα εκτοξεύοντας τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη επίπεδα.

Στον πρώτο μας χάρτη απεικονίζεται η πορεία της πολύ θερμής αέριας μάζας (κόκκινες αποχρώσεις) η οποία αναμένεται να κατακλίσει την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου άρα και τη χώρα μας.