Με ισχυρή παρουσία η Intrakat ξεκίνησε χθες τέσσερις το Congress Infrastructure & Transport συνδιοργάνωσε τις ιστοσελίδες και το ypodomes.com metaforespress.gr το Μέγαρο Μουσικής.

Η έναρξη του Συνεδρίου δόθηκε με το βραβείο του αεροδρομίου Μακεδονία που κατασκευάστηκε από την Intrakat και διαχειρίστηκε η Fraport Greece ως “Έργο της Χρονιάς για το 2019” . Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στους κκ. Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece και Πέτρο Σουρέτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο Intrakat.

Ο κ. Πέτρος Σουρέτης , ευχαρίστησε τη Fraport Greece για την εποικοδομητική συνεργασία και τον Όμιλο Copelouzos για την εμπιστοσύνη, είπε “Είμαστε υπερήφανοι γιατί ολοκληρώσαμε ένα έργο ορόσημο για τη χώρα μας”, ενώ συνέχισε είπε ” Η συνεργασία με τη Fraport Greece σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχή για τη χώρα μας. Έχουμε κάνει όλοι μαζί ένα μεγάλο βήμα μπροστά και πρέπει να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει. Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ποιοτικές υπηρεσίες και έργα “

Ακολούθησε η θέση του Προέδρου της Intrakat κ. Δημήτρη Κούτρα στην ενότητα “The Round Bank of Constructions-Making Greece συνθήκες και ευκαιρίες”. Στην ομιλία του, ο κ. Κούτρας είπε ότι μετά από μια άγονη δεκαετία οικονομικής κρίσης και μια άλλη συνεχιζόμενη πανδημία, σήμερα αντιμετωπίζουμε μια νέα πρόκληση και τόνισε ότι «μπροστά σε αυτήν την πρόκληση εμείς, οι κατασκευαστές και η πολιτική ηγεσία έχουμε ένα μεγάλο έργο για την κάλυψη της ευθύνης που βαρύνει τον καθένα μας για τον εκσυγχρονισμό του μετασχηματισμού που χρειάζεται η χώρα ».

Ερωτηθείς ως ειδικός σε έργα οδοποιίας, ο κ. Κούτρας για τα νέα έργα της Αττικής Οδού και του VOAK είπε ότι η Αττική Οδός “είναι η” ραχοκοκαλιά “της Αττικής, ένας ζωντανός δρόμος που πρέπει να αναπτύσσεται συνεχώς προσαρμοσμένος στις ανάγκες της πρωτεύουσας “τονίζοντας ότι έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει νέα έργα επέκτασης. Όσον αφορά το BOAK, τόνισε την επείγουσα ανάγκη για μια νέα βελτιωμένη διαδρομή, νότια της τρέχουσας, καθώς η τρέχουσα διαδρομή δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της Κρήτης αλλά έχει γίνει ένας νέος Μινώταυρος με ετήσιο φόρο αίματος.

Αναφερόμενος στην Intrakat, ο κ. Κούτρας τόνισε τη δημιουργία νέων τομέων των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην πράσινη ανάπτυξη, την ενέργεια και το περιβάλλον καθώς και την ανάπτυξη ακινήτων, ενώ ενσωμάτωσε και ενίσχυσε τον κατασκευαστικό τομέα σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Κλείνοντας την ομιλία του, μίλησε για τα νέα έργα στα οποία η εταιρεία έχει υποβάλει προσφορές – 2 υδραυλικά και ένα οδοποιία – στη Ρουμανία, προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρώ, με την υπογραφή των οποίων η εκκρεμότητα του Intrakat θα είναι περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με το Intrakat

Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί μέρος του ομίλου εταιρειών Intracom Holdings. Από το 2001 διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατέχει πτυχίο MEEP 7ης τάξης. Το 2005 συγχωνεύτηκε με τη μεταλλική κατασκευαστική εταιρεία Intramet. Με την πολυετή εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση, δραστηριοποιείται στην κατασκευή έργων δημόσιας υποδομής, έργων ΣΔΙΤ και περιβαλλοντικών και καινοτόμων έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά:

· Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece

Διευθύνων Σύμβουλος Petrus Souretis Intrakat

· Κωνσταντίνος Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών

 

 

Dimitris Koutras, President of Intrakat