Το ενδεχόμενο να απαιτείται αρνητικό τεστ ή green pass για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό άφησε ανοιχτό ο Στέλιος Πέτσας.

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου οι μετακινήσεις προς τη νησιωτική Ελλάδα θα γίνονται με αρνητικό τεστ, μοριακό ή Rapid, ή με το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό. Αυτό δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί τελικά και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους.

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Μικρή μείωση στον ρυθμό των εμβολιασμών
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί μια μικρή μείωση στον ρυθμό των εμβολιασμών. Συγκεκριμένα τόνισε ότι το προηγούμενο διάστημα γίνονταν 115.000 – 120.000 εμβολιασμοί τη μέρα και τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε περίπου 30.000 εμβολιασμούς επιπλέον.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε, ότι αν συνεχιστεί η πτώση στον ρυθμό των εμβολιασμών, η κυβέρνηση θα εξετάσει κάθε εργαλείο που έχει στα χέρια της για να μεγαλώσει το κίνητρο για τους πολίτες.