Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην αγροτοδασική έκταση στην Τ.Κ. Κυψέλης του δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων όπου καίει η φωτιά, από το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Σπύρος Πολλάλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε πως  «Επιχειρούν δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ», είπε ο κ. Πολλάλης, ο οποίος είναι κοντά στο ενεργό μέτωπο στα Μέθανα, όπου διατάχθηκε εκκένωση ενός οικισμού.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, «η φωτιά ξεκίνησε από τον δημόσιο δρόμο και όχι από κάποια δασική περιοχή. Και λόγω των ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς το βουνό», επιβεβαιώνοντας ότι από τις φλόγες έχει ήδη καταστραφεί ένα σπίτι. Υπενθυμίζεται πως οι πυροσβεστικές αρχές εισηγήθηκαν και δόθηκε εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Κυψέλη.

Μάλιστα, για την κατάσβεση της φωτιάς αρχικά κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 2 Α/Φ (CL) και 2 Ε/Π με τις δυνάμεις να ενισχύονται με αποτέλεσμα να επιχειρούν, συνολικά, 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 2 Α/Φ(CL) και 2 Ε/Π.

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από το χωριό Κυψέλη.