Τα Αυστραλιανά Grand Prix της Φόρμουλα 1 και του MotoGP, ακυρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω των υλικοτεχνικών περιορισμών που προκύπτουν κυρίως, από τα περιοριστικά μέτρα εισόδου στο έδαφος της Αυστραλίας λόγω της πανδημίας Covid-19, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι διοργανωτές.

Ο Πολ Λιτλ, πρόεδρος της Αυστραλιανής «Grand Prix Corporation», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μία «εξαιρετικά απογοητευτική απόφασης» και πρόσθεσε: «Κατανοούμε την πρόκληση που θέτει η Αυστραλία στους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την σημασία του εμβολιασμού».

Η Αυστραλία, μια από τις χώρες με τον καλύτερο έλεγχο κατά της Cocid-19, στον κόσμο, με μόλις 30.000 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, διατηρεί ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο υγείας, καθώς όλοι όσοι φτάνουν από το εξωτερικό πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Το GP της Φόρμουλα 1, που συνήθως ανοίγει τη σεζόν, είχε ήδη «μετακινηθεί» στις 21 Νοεμβρίου στη Μελβούρνη και αυτό του MotoGP στις 24 Οκτωβρίου στην πίστα Phillip Island.

Το «αφεντικό» της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, είπε ότι ήταν «σίγουρος» πως θα μπορούσε να βρει ένα άλλο «σπίτι» για να… αντικαταστήσει την Αυστραλία προκειμένου να «προσφέρει μια σεζόν 23 αγώνων», όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

«Έχουμε πολλές επιλογές για διερεύνηση», σχολίασε σχετικά.