Ένα βήμα από την ολοκλήρωση της δεύτερης καλοκαιρινής μεταγραφής του μετά τον Γιάννη Κώτσιρα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, έχοντας φτάσει σε προφορική συμφωνία με τον Ισπανό κεντρικό μέσο, Ρούμπεν Πέρεθ της Λεγανές.

Ο 32χρονος μέσος κι αρχηγός της ισπανικής ομάδας, αποτελεί προσωπική επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον άξονα της μεσαίας γραμμής του «τριφυλλιού», ξεχωρίζοντάς τον μέσα από πάρα πολλά ονόματα που προτάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στους «πράσινους», καθώς θεωρεί ότι «κουμπώνει» πολύ καλά στα αγωνιστικά «θέλω» του και στα ταχυδυναμικά χαρακτηριστικά που αναζητούσε.

Οι επαφές με τον Πέρεθ (η υπόθεση του οποίου «έτρεχε» παράλληλα με τον κεντρικό αμυντικό που έχει ξεχωρίσει ο Γιοβάνοβιτς) είναι πλέον σε τελικό στάδιο και ο Ισπανός μέσος αναμένεται στην Αθήνα τη Δευτέρα (12/07), προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πέρεθ έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο με τη Λεγανιές, όμως έχει όρο ο οποίος αναφέρει πως θα μπορούσε να αποχωρήσει ως ελεύθερος εάν η ομάδα του δεν εξασφάλιζε την περασμένη αγωνιστική περίοδο την άνοδό της στη LaLiga. Ο Γιοβάνοβιτς έχει ήδη μιλήσει μαζί του και του έχει αναλύσει το ρόλο που θα έχει στην ομάδα, με τον 32χρονο άσο να είναι απόλυτα θετικός στη «μετακόμισή» του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Ο Ισπανός μέσος ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία της Ατλέτικο Μαδρίτης, έγινε επαγγελματίας με τους «ροχιμπλάνκος» το 2010 κι ακολούθως αγωνίστηkε στις Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Χετάφε, Ελτσε, Τορίνο, Γρανάδα και Λεγκανιές. Στη LaLiga μετράει συνολικά 261 συμμετοχές με 2 γκολ και 6 ασίστ, ενώ έχει ακόμη 35 ματς στη LaLiga2, 23 συμμετοχές στο Κύπελλο Ισπανίας και 6 αγώνες στη Serie A.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Πέρεθ μέτρησε 37 επίσημους αγώνες με τη φανέλα της Λεγανιές στη LaLiga2.