«Ηταν κάτι που ζητούσαν και οι οικογένειες αλλά και οι διοικήσεις των δομών». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου αναφερόμενη στην απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

«Οι δομές ηλικιωμένων στη χώρα μας δεν είναι απλά δεκάδες, αλλά εκατοντάδες. Έχουμε πάνω από 400 ιδιωτικές και δημόσιες δομές σε όλη τη χώρα» είπε η κ. Μιχαηλίδου, σύμφωνα με την ertnews.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, που μίλησε στην ΕΡΤ επισήμανε επίσης, ότι υποχρέωση του εργοδότη θα είναι να ελέγχει αν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτόν -και οι μόνιμοι αλλά και όσοι συνεργάζονται με τον φορέα του- είναι ήδη εμβολιασμένοι.«Θα υπάρχει η υποχρέωση του εργοδότη να ελέγξει αν μέχρι 16/8 όλοι οι εργαζόμενοι στη μονάδα του έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολιασμού. Εάν κάποιος δεν την έχει κάνει μέχρι τότε, βγαίνει σε άδεια άνευ αποδοχών και δεν λαμβάνει πλεόν τη μισθοδοσία του όπως επίσης δεν έχει την υποχρέωση να παρίσταται στον χώρο εργασίας του».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έκανε λόγο για ένα προσωρινό και αναγκαίο μέτρο που συνδέεται και με την παρουσία της μετάλλαξης Δέλτα. «Για αυτό θεωρήσαμε ότι ήταν αναγκαίο να προβούμε σε αυτή η διάταξη ενώ

Μαζί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είπε η κ. Μιχαηλίδου βγαίνουν και fast track διατάξεις έτσι ώστε όπου στο Δημόσιο δημιουργηθούν κενά αν δεν εμβολιαστούν εργαζόμενοι, να μπορούν πολύ γρήγορα να αναπληρωθούν οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε και στο θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων που ήρθαν στο προσκήνιο λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού. Υπογράμμισε ότι φέτος μπήκαν πιο αυστηρά πρωτόκολλα σε σχέση με πέρυσι ακριβώς επειδή οι λοιμωξιολόγοι έκρουσαν τον κώδωνα κινδύνου λέγοντας ότι αυτή η μετάλλαξη μεταδίδεται στα παιδιά και τα παιδιά μπορούν να είναι φορείς του ιού.

«Όμως φαίνεται ότι παρά τα πρωτόκολλα και την τήρησή τους φαίνεται ο ιός να έχει μπει μέσα σε πολλές από τις κατασκηνώσεις. Οπότε είναι κάτι που παρακολουθούμε πολύ στενά. Ο ΕΟΔΥ στέλνει συνεχώς συνεργεία που κάνουν τεστ στα παιδιά για να δούμε αν υπάρχει κάποια κατασκήνωση την οποία δεν έχουμε “πιάσει” με κάποιον άλλο τρόπο. Επίσης, είμαστε σε διαρκή επαφή με την επιτροπή λοιμωξιολόγων για να δούμε τι θα γίνει αν συνεχίσουν τα δεδομένα να είναι δυσμενή, δηλαδή να αυξάνεται ο ρυθμός του ιού μέσα στις κατασκηνώσεις, οπότε τότε μπορεί να αλλάξου και τα δεδομένα και η λειτουργία τους μέσα στον Αύγουστο».