Για πόλεμο λάσπης κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας μία ακόμη επίθεση που έγινε στο πρόσωπο της συζύγου του Πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Η εφημερίδα Documento την κατηγορεί αυτή τη φορά ότι είναι παρανόμως διαχειρίστρια γαλλικής εταιρίας χωρίς να το αναφέρει στο πόθεν έσχες της. Το πρωθυπουργικό γραφείο παρέθεσε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η κυρία Γκραμπόφσκι έχει μεταβιβάσει τις μετοχες της γαλλικής εταιρίας ήδη από το 2016 αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μετατρέπει την αντιπολιτευτική απελπισία του σε τοξικότητα.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας Documento η οποία σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη είναι παρανόμως διαχειρίστρια γαλλικής εταιρείας, χωρίς αυτό να περιλαμβάνεται στο πόθεν έσχες. Για «πόλεμο λάσπης» κάνει λόγο το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσαν άλλοτε ευθέως άλλοτε μέσω εντολοδόχων τους, έναν πόλεμο λάσπης εναντίον του κι εναντίον της συζύγου του. Πρωταγωνιστής σε αυτό τον πόλεμο λάσπης, ο κ.Βαξεβάνης, η εφημερίδα του οποίου στήθηκε όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ.Καλογρίτσας μέσα από υπόγειες διαδρομές χρήματος με μοναδικό σκοπό τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.»

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πως τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της  συζύγου του είναι καθόλα νομιμά και έχουν  ελεγχθεί διεξοδικά από όλες τις αρμόδιες αρχές.

«Το μόνο που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την επιμονή είναι η πολιτική φτώχεια, όπως ακριβώς καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις που δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερέχει συντριπτικά του Αλέξη Τσίπρα σε όλους τους δείκτες. Κι επιμένει να μετατρέπει την αντιπολιτευτική απελπισία του σε τοξικότητα και να πιστεύει ότι το δηλητήριο που ρίχνει, θα γίνει αντίδοτο στο πολιτικό του αδιέξοδο»

Να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και επαρκείς εξηγήσεις κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη  ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε λοιπόν τον κο Μητσοτάκη να αφήσει κατά μέρους τα δακρύβρεχτα περί στοχοποίησης της συζύγου του και να απαντήσει επί της ουσίας, όπως υποχρεούται να πράξει κάθε δημόσιο πρόσωπο που κατέχει εξουσία, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όπου δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε δευτερόλεπτο χωρίς καθαρές απαντήσεις.»

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει μεταβιβάσει τις μετοχές γαλλικής εταιρίας που κατείχε στον ετεροθαλή αδελφό της το 2016 με ακολουθώντας τον νόμο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σύμφωνα με τον οποίο απαγορευόταν η κατοχής μετοχών αλλοδαπών εταιριών και εταιριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  από πολιτικά πρόσωπα είτε αυτοπροσώπως είτε δια παρένθετου προσώπου όπως η σύζυγος.

Πηγή: MEGA