Ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά στη Ζάκυνθο αποφασίστηκε να κλείσει η διέλευση οχημάτων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στη Ζάκυνθο, όπου είχε πολλές συσκέψεις με την τοπική αστυνομία αλλά και με φορείς του νησιού, προκειμένου να περιοριστούν η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας που έχουν καταγραφεί, όχι φέτος αλλά τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, σκοπός είναι ο καλύτερος έλεγχος από πεζούς αστυνομικούς οι οποίοι θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου στην περιοχή, καθώς και οι πεζοί να κινούνται πιο εύκολα σε αυτόν τον δρόμο και να κρατούν αποστάσεις.

 

«Επισκεπτόμαστε τη Ζάκυνθο με στόχο να εξετάσουμε αν οι αποφάσεις μας ικανοποιούν τους κατοίκους της Ζακύνθου και να βελτιώσουμε την απόδοση των αστυνομικών αρχών και υπηρεσιών, τις οποίες ενισχύσαμε με 120 αστυνομικούς, ενώ πέρυσι είχαμε μόνο 17», είχε αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του.

Παράλληλα είχε τονίσει ότι «αποτελεί απόφασή μας η δίωξη του εγκλήματος, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, η αντιμετώπιση των ναρκωτικών και μια σειρά άλλων πράξεων ανομίας και παραβατικότητας που συμβαίνουν στο νησί, ιδιαίτερα στον Λαγανά».