Περιοδεία στη Μεσσηνία πραγματοποιεί από το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε μονάδες του πρωτογενή τομέα στον Δήμο Τριφυλίας, επιθεώρησε τα έργα στο λιμάνι του Μαράθου, και στη συνέχεια βρέθηκε τον ιστορικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη,  μία από τις μεγαλύτερες βυζαντινές εκκλησίες της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αρχικά τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιώνα» στους Γαργαλιάνους, η νέα κτιριακή δομή του οποίου βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης. «Πρώτη φορά εν ενεργεία Πρωθυπουργός στους Γαργαλιάνους», ανέφερε ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού, Νικος Αθανασόπουλος, καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό. Ο συνεταιρισμός εξάγει, μεταξύ άλλων, τυποποιημένο σε Αυστρία και Γερμανία. Βασικά θέματα συζήτησης ήταν οι δυνατότητες που προσφέρει στη Μεσσηνία, η υψηλή ποιότητα του λαδιού που παράγει, η διαχείριση του νερού καθώς και η μείωση της γραφειοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Αυτό το οποίο έχω να πω εγώ είναι ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε μία πολιτική η οποία στηρίζεται πρώτον στην ανάγκη να πετύχουμε περισσότερη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών. Γιατί; Γιατί χρειαζόμαστε μέγεθος, οικονομίες κλίμακος για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε μεγαλύτερους «παίκτες» από το εξωτερικό. Δεύτερον, αδιαπραγμάτευτη έμφαση στην ποιότητα. Έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί ποτέ παράγοντας το φθηνότερο προϊόν, αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί παράγοντας το καλύτερο προϊόν. Τρίτη προτεραιότητα αυτό το οποίο είπες:  η καθετοποιημένη διαχείριση από το δέντρο μέχρι τη διαχείριση των αποβλήτων αλλά με τρόπο ο οποίος θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Αυτή είναι μία αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και της νέας ΚΑΠ»

Διαβάστε περισσότερα στο pireasnow.gr