Η Άρτεμις Γιαννακοπούλου, είναι η πρώτη 15χρονη μαθήτρια της Θεσσαλίας, που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η ίδια μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105.8 εξηγώντας τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση:

«Πρώτα πρώτα για να μπορώ να κυκλοφορώ με ασφάλεια και ελεύθερα. Είναι πολύ σημαντικό γιατί εμείς οι έφηβοι έχουμε το σχολείο και τις παρέες μας ως κύριο φορέα κοινωνικοποίησής μας. Είναι ένα όπλο κατά της πανδημίας για να μπορούμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια»

«Θα καταφέρουμε να δώσουμε τη χαριστική βολή στην πανδημία»

Μάλιστα, το μήνυμα που στέλνει στα παιδιά της ηλικίας της είναι να «τρέξουν να εμβολιαστούν. Όχι μόνο αυτοί αλλά και οι μεγαλύτερης ηλικίας για να μπορέσουμε να έρθουμε στην κανονικότητα και να ζήσουμε», προσθέτοντας πως όσοι το «ζυγίζουν» και δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα, είναι επειδή «υπάρχει έντονη παραπληροφόρηση στο Διαδίκτυο με αποτέλεσμα να διαχέονται οι απόψεις αυτές. Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς και τους επιστήμονες».

Για να αλλάξει λοιπόν η κατάσταση με τον COVID-19 και για να δώσουμε την χαριστική βολή στον ιό, αυτό θα γίνει «με το να εμβολιαστούμε και με την αλλαγή της νοοτροπίας μας, να κρατάμε αποστάσεις, να πλένουμε χέρια και γενικά όλα αυτά που λένε οι ειδικοί. Με λίγη υπομονή, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε τη χαριστική βολή στην πανδημία και να ανήκει πλέον στο παρελθόν».