Η ΕΡΤ με δήλωση του Διευθυντή του Αθλητικού τμήματος της , εξήγησε τι συνέβη και δεν μεταδόθηκε ο σημερινός αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη στο πινγκ πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021.

Μία ημέρα μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια, προέκυψε ανάλογο πρόβλημα με τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον αγώνα του στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ομοσπονδία πινγκ πονγκ ενημέρωσε ότι η αναμέτρηση του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Αιγύπτιο, Αχμέντ Σαλέχ, για τον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά (που ξεκίνησε στις 09:15) δεν θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Με δήλωση του ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής του Αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ εξήγησε ότι απεστάλη σχετικό αίτημα για να μεταδοθεί ο αγώνας, αλλά απερρίφθη ελλείψει δορυφορικών πόρων.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Λυκουρόπουλου

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας. Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Ετσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο πινγκ πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live-  υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS) με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους. Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για την μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού ολυμπιονίκη Adam Peaty.

Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ»