Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για νέες υψηλές  θερμοκρασίες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως «η χώρα εισέρχεται στη δίνη παρατεταμένης αφρικανικής ζέστης», εφιστώντας την προσοχή «στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας».

Όπως αναφέρει, πρέπει «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν».

Τι να προσέχουμε;
Επίσης, «ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες».

«Δεν αφήνουμε ποτέ τα ζωάκια μας μέσα σε αυτοκίνητο, έστω κι αν επιστρέψουμε σε 2 λεπτά καθώς αυτό πολύ γρήγορα θα έχει μετατραπεί σε φούρνο. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ένα ανοιχτό παράθυρο ή ένα σκίαστρο στο τζάμι προστατεύει το ζώο από τις συνέπειες της ζέστης», κατέληξε στο post του.