Η ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας με πρόσθετη περιπολία από το Α.Τ., στα επίκαιρα σημεία του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και της δύναμης των τοπικών αστυνομικών τμημάτων, αποφασίστηκε στη συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τις αστυνομικές αρχές σε κορυφαίο επίπεδο, που πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, με αντικείμενο τα ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης που απασχολούν την πόλη το τελευταίο διάστημα.

Κυριότερα εξ αυτών, σύμφωνα με τον δήμαρχο, σημειώνονται σε επίπεδο ανηλίκων, στα τροχαία ατυχήματα, με το διαχρονικό πρόβλημα των παράνομων κατασκηνώσεων στις παραλίες το καλοκαίρι κ.ά..

Ο δήμαρχος υπενθύμισε τη δέσμευση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. την περίοδο που συγχωνεύτηκαν τα τρία τμήματα της πόλης, πως δεν θα επέλθει καμία μείωση προσωπικού, ούτε έκπτωση στην αστυνόμευση της περιοχής, και ενημέρωσε τους παρόντες για τη δωρεάν παραχώρηση 2 περιπολικών στο Α.Τ. Βούλας από το δήμο, και τη διαμεσολάβηση της Δημοτικής Αρχής για την πρόσθετη προμήθεια δύο ακόμα περιπολικών από χορηγία ιδρύματος κατοίκου της περιοχής, τα οποία ωστόσο σήμερα δεν περιπολούν στην πόλη, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετέφερε τη δέσμευσή του Μ. Χρυσοχοΐδη, πως σύντομα θα επισκεφθεί την πόλη, με στόχο την άμεση επίλυση όλων των ζητημάτων που τέθηκαν.

Πέραν των προαναφερόμενων μέτρων, αποφασίστηκε να βρεθεί κοινός τόπος για την άμεση και πιο έγκαιρη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. από τη Δημοτική Αρχή, για οποιοδήποτε φαινόμενο παραβατικότητας παρατηρείται. Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντέλλος, ενημέρωσε, πως το Σεπτέμβριο θα συσταθεί εκ νέου το τοπικό συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ στη στελέχωσή του.

Τέλος, αποφασίστηκε η διοργάνωση εκτενούς ενημερωτικής καμπάνιας στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της πόλης, από στελέχη των υποδιευθύνσεων Προστασίας Ανηλίκων και Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της πρόληψης.