Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Γορτυνία Αρκαδίας, με τους κατοίκους για ακόμα ένα βράδυ να είναι σε αναμμένα κάρβουνα.

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα έχουν πάψει να επιχειρούν λόγω του σκότους, ενώ οι φλόγες καίνε παρθένα δάση της περιοχής.

Πέρα από την απειλή στα χωριά που βρίσκονται στα βουνά του νομού και για τα οποία δόθηκε εντολή εκκένωσης σε 21 οικισμούς, υπάρχει φόνος η πυρκαγιά κατευθυνθεί και πάλι προς περιοχές της Ηλείας και γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί ένας πυροσβεστικός φραγμός.

Όλα αυτά οδήγησαν την απόφαση να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα χωριά Λιβαδάκι, Καπελλίτσα, Δάφνη, Τρανή Λάκκα και Δωδεκαμετρο, Ιαματικές Πηγές, Χρυσοχώρι, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασός, Όχθια, Αετορράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι και στάλθηκε με μήνυμα στο 112. τους ζητήθηκε να πάνε προς Τρόπαια – Τρίπολη.

Ωστόσο, πολλοί έχουν παραμείνει για να βοηθήσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να σώσουν τους οικισμούς, τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Βεβαίως και για τις επίγειες δυνάμεις τα πράγματα είναι δύσκολα και η επικοινωνία γίνεται μετά κόπων και βασάνων.

Εκεί βρίσκονται Τσέχοι πυροσβέστες και βοηθούν τους Έλληνες. Η φωτιά διέσχισε τον δρόμο Τρίπολης – Πύργου και κατευθύνεται σε Καστράκι και Φαναράκι. Κάτοικοι με τα γεωργικά τους μηχανήματα βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης. Στο Φαναράκι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού στην Εκκλησία και εάν χρειαστεί θα απομακρυνθούν.

Το μόνο καλό στοιχείο είναι ότι έχουν μειωθεί οι άνεμοι προς το παρόν και η επέκταση του πύρινου μετώπου δεν γίνεται τόσο γρήγορα. Ωστόσο, η μάχη θα δοθεί όλη τη νύχτα.