Ο Γιάννης Συγγελίδης (μέλος της επιχειρηματικής οικογένειας με πολυσχιδείς δραστηριότητες) με επιστολή του στον Γιάννη Μπρατάκο, Β’ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΑ, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του Α’ αντιπροέδρου καθώς και από αυτή του μέλους του ΔΣ του επιμελητηρίου, «δίνοντας του δαχτυλίδι» για τη θέση του προέδρου.

Μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, από ανακοπή καρδιάς στο γραφείο του στο Κρυονέρι, ο Ιωάννης Συγγελίδης ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα προεδρεύοντος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ωστόσο μετά την επιστολή παραίτησης του, τη θέση θα αναλάβει ο Γιάννης Μπρατάκος, Β’ αντιπρόεδρος, ο οποίος θα είναι
υποψήφιος πρόεδρος στις προσεχείς εκλογές του ΕΒΕΑ.

Η επιστολή του Ιωάννη Συγγελίδη
Αξιότιμε κύριε Β’ αντιπρόεδρε,

μετά τον αδόκητο και ξαφνικό θάνατο του προέδρου μας Κωνσταντίνου Μίχαλου και κατόπιν ώριμης σκέψης, σας γνωστοποιώ την παραίτησή μου από τη θέση του Α’ αντιπροέδρου καθώς και από αυτή του μέλους του ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Μετά από δέκα χρόνια εποικοδομητικής συνεργασίας, μετά από μία αγαστή συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, υπηρετώντας απαρέγκλιτα τις αρχές και τις αξίες του επιμελητηριακού θεσμού, θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή να κλείσει αυτός ο κύκλος για μένα. Οι ευθύνες και οι απαιτήσεις που πηγάζουν από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα όλο και διευρύνονται  καθιστώντας το λιγοστό μέχρι σήμερα ελεύθερό μου χρόνο πλέον ανύπαρκτο.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΑ για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τα στελέχη του επιμελητηρίου μας για τον ζήλο που επέδειξαν και την επάρκεια με την οποία ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις που η πιο δύσκολη δεκαετία για την ελληνική οικονομία μας επιφύλασσε.

Εύχομαι στη νέα διοίκηση να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Συγγελίδης
Α’ αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ