Αρκετά δυσάρεστα  μέτρα για όσους πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά του κορωνοϊού θα φέρει το φθινόπωρο.  Η επέλαση της μετάλλαξης «ΔΕΛΤΑ» τρομάζει τους ειδικούς και όλα δείχνουν πως η κυβερνηση δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια.

Κάτι τέτοιο, άλλωστε, είχε πει και ο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη, σκιαγράφησε τα όσα έρχονται από Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους». Και όσο αναμένονται, προς τα τέλη Αυγούστου, οι σχετικές ανακοινώσεις, ο πρωθυπουργός έκανε σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown. «Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», υπογράμμισε.

Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, φαίνεται πως το επόμενο lockdown δεν θα είναι καθολικό, δεν θα αφορά κάποιες περιοχές αλλά θα έχει να κάνει μόνο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ από Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.

Αντίθετα, όσοι πολίτες είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού θα μπορούν να μπαίνουν απρόσκοπτα στους κλειστούς χώρους εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους. Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κατεβάσουν το πιστοποιητικό στο κινητό τους εύκολα και σε λίγα λεπτά, μέσω του emvolio.gov.gr.