Οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και της επιβολής, τόνισε ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Μιλώντας στο «Mega», εξήγησε πως «είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού. Η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της από τον Γενάρη, που ζητούσαμε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών. Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%. Έχουμε υπερβεί το 85%, γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει» σημείωσε και στάθηκε στη διαφοροποίηση μαθητών-καθηγητών και στη χρήση των rapid tests, παρότι ως τον Μάιος γινόταν χρήση των self tests.

«Η θέση της ΟΛΜΕ είναι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να περνάει αυτά τα self tests. Ο στόχος δεν είναι μόνο το 10%, να ελέγχεται το 100%» είπε ο κ. Τσούχλος.

Πηγή: Mega