Το πόστο του αναπληρωτή υπουργού ήταν αυτό που είχε προταθεί στις αρχικές επικοινωνίες με τον Ευάγγελο Αποστολάκη όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στον απόηχο της άρνησής του να αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο ίδιος ζήτησε να αναλάβει θέση υπουργού, κάτι που έγινε αποδεκτό, καθώς είχε υπηρετήσει ως υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες το βράδυ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Αποστολάκη. Εκεί υπήρξε απόλυτη συμφωνία για την ανάληψη του υπουργείου, ο ίδιος μάλιστα ο Αποστολάκης ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να φέρει εις πέρας την αποστολή ενώ έγινε και μια ανταλλαγή μηνυμάτων σχετικά με το όραμα για την Πολιτική Προστασία, το τι πρέπει να γίνει και πώς πρέπει να εξελιχθεί.

Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στην επικοινωνία που είχε το γραφείο του πρωθυπουργού με το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, τονίζουν πως δεν υπήρξε καμία ένσταση ενώ όταν η ΠτΔ επικοινώνησε με τον κ. Αποστολάκη, εκείνος δέχθηκε και είπε ότι θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία μετά της συζύγου του.

Καταλήγουν λέγοντας πως «είναι ένα χαρτοφυλάκιο χωρίς πολιτικό χρώμα που αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής και εδώ φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πίεσε τον Αποστολάκη για να τον αναγκάσει να κάνει πίσω».