«Θα υπάρξουν σοβαρές ποινές σε όσους εμπλακούν σε πλαστούς εμβολιασμούς», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης στο ραδιόφωνο Κανάλι 1 90,4 και στο δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του εμβολιασμού ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι για να ελεγχθεί η πανδημία θα πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού, προκειμένου να χτίσουμε το απαιτούμενο τείχος ανοσίας πιο γρήγορα. Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στα φαινόμενα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και τόνισε χαρακτηριστικά πως θα υπάρξουν σοβαρές ποινές σε όσους εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες. «Η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», δήλωσε.

Για το θέμα των ανατιμήσεων υποστήριξε ότι είναι παγκόσμιο ζήτημα που ξεκινάει από την έλλειψη εργατικού δυναμικού και επηρεάζεται εξίσου σημαντικά από την αύξηση του κόστους ενέργειας. «Προφανώς όλα αυτά επηρεάζουν και την ελληνική οικονομία», δήλωσε. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις πολιτικές της έχει μειώσει φόρους και εργοδοτικές εισφορές, μείωσε την ανεργία και αύξησε, έστω και λίγο, τον κατώτατο μισθό. Συνεπώς αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι οι μηχανισμοί του κράτους κάνουν με μεγάλη συνέπεια τον έλεγχο της Αγοράς και κατέληξε λέγοντας ότι το Σάββατο ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη θα κάνει παρεμβάσεις με στόχο οι όποιες αναταράξεις να επηρεάσουν το λιγότερο δυνατό τους πολίτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ