Το μήνυμα ότι «ο χώρος του πρωτογενούς τομέα, είναι ο χώρος ο οποίος θα αναπτυχθεί πάρα πολύ στα επόμενα χρόνια» έστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, κατά την επίσκεψή του στο τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Αναβρύτων, για τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Απευθυνόμενος στους μαθητές του τμήματος Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αναβρύτων, ο κ. Λιβανός ανάφερε πως «η παραγωγή και τα τρόφιμα, πιστεύω θα γίνουν -αυτός είναι ο στόχος μας-, ο πρώτος πυλώνας της οικονομίας μας» υπογραμμίζοντας πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να «μπορούν να δημιουργηθούν πολλές επιχειρήσεις, δημιουργικές, και ότι οι άνθρωποι που παίρνουν τις γνώσεις που παίρνετε εσείς, να μπορούν να υλοποιούν τα οράματα τους και να δημιουργούν τα σπίτια και τις οικογένειες τους».

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μιλώντας για τη νέα σχολική χρονιά, τόνισε ότι «έχουμε όλοι πάρει τα μέτρα μας, ξέρουμε ποιο είναι το πρόβλημα» με την COVID-19 και ότι «θα το αντιμετωπίσουμε». Υπογράμμισε ότι «στον χώρο των σχολείων η πλειονότητα των δασκάλων και των καθηγητών είναι εμβολιασμένοι, και σε σας τους έφηβους, δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστείτε ώστε να είστε πολύ πιο δυνατοί απέναντι στον ιό. Είναι σαφές και το ξέρουμε όλοι, ότι αν κολλήσει κάποιος ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί, έχει 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να φύγει από την ζωή ή να νοσήσει σοβαρά από ό,τι κάποιος που έχει εμβολιαστεί».

Τον κ. Λιβανό συνόδευε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΙΓΕ, Διονύσης Κυριακόπουλος και Γιώργος Μυλωνάς αντίστοιχα, και τον υποδέχθηκε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αναβρύτων, Μανώλης Καρακώστας.

Κατά την επίσκεψή του στο ΕΠΑΛ, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Γεώργιο Κόσυβα, την προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, Αναστασία ‘Ανθη και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, Στέφανο Τσιπουράκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ