Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για τον «καθοριστικό ρόλο τους στην επιτυχημένη έκβαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις», διατυπώνει με επιστολή του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Λ. Αυγενάκης, αφού κάνει αναφορά στη μεγάλη επιτυχία που είχε η διοργάνωση και στην επέκταση της συμφωνίας για τη διεξαγωγή του και το 2023 επισημαίνει: «Η χώρα μας άνοιξε μια νέα, χρυσή σελίδα στο κεφάλαιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με σημαντικά θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στον τομέα του αθλητισμού, του αθλητικού τουρισμού και της οδικής ασφάλειας, αλλά και στον τομέα της διεθνούς προβολής της χώρας μας και της οικονομικής ανάπτυξης. Η δική σου συμβολή καθώς και του προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη έκβαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Γ. Πατούλης, ο οποίος ήταν σε συνεχή συνεννόηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλλε στην υλοποίηση μιας σειράς έργων υποδομής με έμφαση στο οδικό δίκτυο, ενώ παρείχε και συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Ειδικότερα:

  • παρείχε χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ, για να υλοποιηθούν δράσεις
  • πραγματοποιήθηκαν  έργα οδοποιίας, με υψηλής ποιότητας υλικά και τοποθέτηση αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα περιμετρικά του Συντάγματος με έμφαση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως η Λ. Αμαλίας, κ.α.
  • έγιναν διαγραμμίσεις και σημάνσεις. Τοποθετήθηκαν νέες φωτεινοί σηματοδότες, χαμηλής τάσεως τύπου Led ( με μεταλλικά φανάρια ενισχυμένα με ειδικά κρύσταλλα που δεν καταστρέφονται από βανδαλισμό).
  • τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες σήμανσης και ανοξείδωτοι ιστοί σηματοδότησης.

Επιπλέον, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διεκδίκηση της επιστροφής της διοργάνωσης στην Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συμμετείχε στις επαφές με τους διεθνείς παράγοντες προς την κατεύθυνση αυτή.

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

«Αγαπητέ Γιώργο,

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώθηκε και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια τόσο από τα εγχώρια, όσο και από τα διεθνή ΜΜΕ. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) κ. JeanTodt, του Εκτελεστικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) κ. JonaSiebelκαι του Διευθυντή του WRCκ. Peter Thul. Ενδεικτικά της επιτυχίας αυτής είναι, επίσης, η τεράστια συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς και η επέκταση της συμφωνίας για τη διεξαγωγήτου Ράλλυ Ακρόπολις και το 2023.

 Η χώρα μας άνοιξε μια νέα, χρυσή σελίδα στο κεφάλαιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με σημαντικά θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στον τομέα του αθλητισμού,
του αθλητικού τουρισμού και της οδικής ασφάλειας, αλλά και στον τομέα της διεθνούς προβολής της χώρας μας και της οικονομικής ανάπτυξης.

 Η δική σου συμβολή καθώςκαι του προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στηνεπιτυχημένη έκβαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

 Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Με εκτίμηση

Λευτέρης Αυγενάκης

Υφυπουργός Πολιτισμού Αθλητισμού