Ένας κρατούμενος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Γαλλίας κρατά όμηρο έναν φρουρό, ο οποίος είναι και τραυματισμένος, όπως μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFMTV.

Αρχικά συνελήφθησαν όμηροι ένας άνδρας και μια γυναίκα φρουρός της φυλακής, όμως η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από μερικές ώρες, όπως ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο άνδρας συνάδελφός της ωστόσο, εξακολουθεί να κρατείται, ενώ έχει τραυματιστεί στο δεξί του μάτι, όπως μετέδωσε ο σταθμός της Γαλλίας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του ομήρου στη φυλακή της Κοντέ-συρ-Σαρτ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισίου.

Μονάδες ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί, ενώ στη φυλακή έχουν σταλεί ενισχύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του του υπουργείου.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο κρατούμενος που συνέλαβε τους ομήρους εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για βιασμό και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο κρατούμενος, ο οποίος είναι οπλισμένος με μαχαίρι, έχει διατυπώσει μια σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων και τη μείωση της ποινής του. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν βρίσκεται στον κατάλογο με τους κρατούμενους που έχουν ακραίες ισλαμιστικές διασυνδέσεις.