Δύσκολα είναι τα πράγματα στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, καθώς αυτή την ώρα εκεί «χτυπάει» το νέο κύμα κακοκαιρίας «Μπάλλος». Υπάρχει κυκλοφοριακό χάος, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβιστούν τέσσερα άτομα στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά, καθώς τα σπίτια τους έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ GRTimes, υπερχείλισε το ρέμα του διαπερνάει το χωριό, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη χώρα και έχει δημιουργήσει στην περιοχή μεγάλα προβλήματα.

Οι κάτοικοι έχουνε λάβει έκτακτη ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία για να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη.

&

Το αυτοκίνητο το οποίο φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες που εξασφάλισε το GRTimes είναι το όχημα ενός ηλικιωμένου οδηγού, ο οποίος όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους σώθηκε την τελευταία στιγμή από τα ορμητικά νερά του χείμαρρου, βγαίνοντας και πηδώντας τον μαντρότοιχο του σπιτιού.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Χάος στο δρόμο για Περαία 

Απίστευτο κυκλοφοριακό χάος έχει προκληθεί στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Περαίας ο οποίος παρέμεινε κλειστός από το ύψος των Πράσινων Φαναριών για αρκετά λεπτά της ώρας λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων που προκλήθηκε από την βροχόπτωση.

Στο σημείο έσπευσε η τροχαία που άπλωσε κορδέλες και υποδείκνυε στους οδηγούς να κάνουν αναστροφή, καθώς η διέλευση απαγορεύτηκε λόγω κινδύνου εγκλωβισμού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ουρά χιλιομέτρων και απίστευτο μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα.

Η κυκλοφορία διακόπηκε επίσης, διότι από τη νεροποντή μετακινήθηκαν πολλά φερτά υλικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα, ενώ μέχρι αυτή την ώρα μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εργάζονται για να καθαρίσουν τον δρόμο.

Περίπου στις 7.30 το απόγευμα το ένα ρεύμα με μέτωπο προς Περαία έχει ανοίξει, ενώ αυτό προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστό στο ύψος της 113 πτέρυγας μάχης μέχρι και το αεροδρόμιο.

Κλειστό το ένα μέρος της Εγνατίας στο ύψος της Ασπροβάλτας

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 380ο χλμ της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Ασπροβάλτας (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης), στο 14ο χλμ της επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης, στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Βόλβης, ύψος Ευαγγελισμού δήμου Βόλβης, στο 90ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

 

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Καρτερών στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Ποταμιάς, στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Σεβαστού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σεβαστού αλλά και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Μεταξοχωρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Τερπύλου.

 

Στην Πιερία, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγ. Σπυρίδωνα. Στην Χαλκιδική στο 1ο χιλιόμετρο σε οδό που συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με την επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας, στο 1ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Καλυβών – Γερακινής, στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, στο 10,5 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Καλλικράτειας – Μουδανιών και σε δημοτική οδό (ιρλανδική διάβαση) στην Ολυμπιάδα.