Μία απίστευτη σκευωρία από συγγενή φαίνεται να είναι πίσω από την υπόθεση κακοποίησης της 8χρονης, όπως αποκάλυψαν οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», το 8χρονο κορίτσι κακοποιήθηκε από κάποια συγγενή η οποία ήθελε να αποσπάσει χρήματα από τους γονείς και τους παππούδες του παιδιού.

Μετά από αίτημα του ιατροδικαστή διενεργήθηκε συμπληρωματική έρευνα από τον ίδιο αλλά και γυναικολογική, μικροβιολογική και ψυχιατρική εξέταση στο παιδί. Από την ιατροδικαστική εξέταση των υπολοίπων παιδιών των αδελφών της 8χρονης, ηλικίας 10 και 12 ετών, δεν βρέθηκαν στοιχεία υποδηλωτικά κακοποίησης.

Σε ό,τι αφορά στο 8χρονο παιδί ο ιατροδικαστής παρέδωσε αρμοδίως αναλυτική έκθεση περιγραφής των ευρημάτων στην οποία πιθανολογείται ο τρόπος προκλήσεώς τους.

Από τις νέες έρευνες του ιατροδικαστή, γυναικολόγου αλλά και τον μικροβιολογικό έλεγχο, που συνεχίζεται με καλλιέργεια, προέκυψε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το παιδί είχε υποστεί λοίμωξη στα γεννητικά του όργανα (πιθανολογείται ότι πρόκειται για βαριά ουρολοίμωξη).

Η λοίμωξη αυτή του προκάλεσε ερυθρότητα και αίμα καθώς δεν είχε διαπιστωθεί έγκαιρα από την μητέρα και τους παππούδες και είχε υποτροπιάσει. Όταν το παιδί άρχισε να διαμαρτύρεται εντονότερα με πόνο και τσούξιμο η μητέρα, έχοντας και η ίδια μειωμένη αντίληψη, επέλεξε να βγάλει φωτογραφία το παιδί της και να τη στείλει σε μια συγγενή της (από την πλευρά του πατέρα) για να την συμβουλεύσει και να ζητήσει την γνώμη ενός ιατρού.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, η συγκεκριμένη συγγενής έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο για να αφαιρέσει χρήματα από την μητέρα και ακολούθως από τον παππού του παιδιού. Η γυναίκα κακοποίησε η ίδια το παιδί και ακολούθως έπεισε τη μητέρα του ότι κάποιος είχε κακοποιήσει το παιδί της, ότι είχε ενημερωθεί για αυτό το «Χαμόγελο του Παιδιού» κι ότι εκεί δούλευε μια φίλη της, που έναντι 200 ευρώ θα μπορούσε να «κουκουλώσει» την υπόθεση.

Η μητέρα του παιδιού δεν είχε λεφτά για να της δώσει γιατί δεν είχε πληρωθεί και η εξαδέλφη της φέρεται να της είπε ότι τα δανείστηκε η ίδια και πλήρωσε τον σύνδεσμο της στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για να μην προχωρήσει η καταγγελία.

Ακολούθως ξεκίνησε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, να ζητά 500 ευρώ για να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος δήθεν του παππού, εμφανίζοντάς τον ως το άτομο που κακοποίησε σεξουαλικά το 8χρονο κορίτσι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται να έχει προβλήματα με ουσίες, ενώ εξετάζεται και τυχόν εμπλοκή ενός άνδρα στην όλη υπόθεση.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία αφού συμπληρωθεί με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων θα υποβληθεί για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.