Το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να συναντηθεί με τους επτά συλληφθέντες αστυνομικούς που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για την αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου ΙΧ στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό ενός 20χρονου άνδρα από αστυνομικά πυρά.

Την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ γνωστοποίησε ο υπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας λόγο για μια κίνηση με «αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον πατέρα του 20χρονου θύματος, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά του.

«Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ. Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι.
Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα. Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.
Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.