Άμεσα θα εκδίδονται ψηφιακά οι συντάξεις γήρατος των μισθωτών δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, καθώς και των μηχανικών, ενώ από τον Νοέμβριο θα ενταχθούν στο σύστημα ΑΤΛΑΣ οι συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών και των υπόλοιπων Ταμείων.

Η υποβολή των αιτήσεων για συνταξιοδότηση στην ηλεκτρονική υπηρεσία ψηφιακής απονομής σύνταξης ΑΤΛΑΣ, έχει στόχο την κατάργηση κάθε χειρόγραφης αίτησης και την απονομή συντάξεων μέσα σε λίγες ημέρες.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση με την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων όλων των Ταμείων. Εκτιμάται ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων των ασφαλισμένων τον νέο χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι αιτήσεις των εργαζομένων θα γίνονται με ένα κλικ, θα ενημερώνονται μέσω e-mail χωρίς κανένα δικαιολογητικό, καθώς αυτά θα αναζητούνται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η ψηφιακή απονομή σύνταξης, καταργεί τη χρόνια αναμονή για την έκδοση της σύνταξης και καταργεί την προσκόμιση δικαιολογητικών. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν, είτε ψηφιακά είτε με φυσική μορφή, όλοι οι φάκελοι των ασφαλισμένων σε ένα κτήριο για να εκδίδονται ταχύτερα οι συντάξεις.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα λειτουργήσει και η υπηρεσία support.gov.gr για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών για ερώτημα ή αίτημα εξυπηρέτησης σχετικά με την επιλεγμένη ψηφιακή υπηρεσία (πέρα από τις υφιστάμενες myEFKALive και το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555), καθώς θα παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη κατά την πλοήγηση των χρηστών στις ψηφιακές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.