Στη σύλληψη 3  ατόμων, στον Νέο Κόσμο και την Ομόνοια, προχώρησε  η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Οι 3 αλλοδαποί συλληφθέντες(2 Πακιστανοί και 1 Αλβανός)  κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαεννέα περιπτώσεις.

Σε βάρος των τριών, καθώς και έξι ακόμα αλλοδαπών, μελών της εγκληματικής ομάδας που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης συμμορίας που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με επιδίωξη οικονομικού οφέλους, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και απείθεια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι χτυπούσαν στα νότια προάστια, κυρίως σε Καλλιθέα, Ακρόπολη, Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη και Άγιο Δημήτριο, ενώ οι κλεπταποδόχοι μέλη της συμμορίας, στην περιοχή της Ομόνοιας, έχοντας σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της, αφού τη χρηματοδοτούσαν με την άμεση πώληση των κλοπιμαίων.

Σε έρευνα στην οικία των κλεπταποδόχων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 3 κινητά τηλέφωνα, 1 πορτοφόλι, 2 πιστωτικές κάρτες και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.