Αρνητική σε ενδεχόμενο lockdown δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, χαρακτηρίζοντάς το άδικο μέτρο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με δεδομένο ότι τα ημερήσια κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 8.000, σύμφωνα με την τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, πολλά είναι τα σενάρια για τη διαχείριση της πανδημίας, δίνεται όμως κυρίως έμφαση στην ενίσχυση των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους.

«Το ότι κάναμε το lockdown στην αρχή ήταν πάρα πολύ λογικό, τότε ήταν απόλυτα επιβεβλημένο, δεν ξέραμε τίποτα. Τώρα ο κόσμος δεν αντέχει ένα νέο lockdown θα ήταν άδικο» δήλωσε η κ.Γκάγκα στο lamianow, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Βόλου ανέφερε: «Τώρα πλέον, δύο χρόνια μετά ξέρουμε πώς μεταδίδεται ο ιός και πώς να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Αφού πλέον ξέρουμε όλα αυτά (μάσκες, αντισηψία, αποστάσεις, περιορισμός επαφών, εμβολιασμός) δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του. Πλέον δεν το αντέχει κανείς. Θα θεωρηθεί από όλους ένα άδικο μέτρο, άρα οφείλουμε να προσέξουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας», υπενθυμίζοντας με νόημα: «Να σας θυμίσω ότι πέρυσι στην Θεσσαλονίκη έγινε lockdown και για 5 εβδομάδες τα κρούσματα ανέβαιναν. Άρα δεν είναι θέμα lockdown. Τώρα πια κιόλας μετά από 2 χρόνια, δηλαδή το ότι κάναμε το lockdown στην αρχή ήταν πάρα πολύ λογικό δεν ξέραμε καθόλου, ούτε τι είναι η πανδημία, ούτε πως να το αποφύγουμε ούτε τίποτα», προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι τότε, το lockdown «ήταν απόλυτα επιβεβλημένο. Υπήρχε λόγος. Δύο χρόνια μετά, γιατί στο 2ο κύμα που αυξανόντουσαν τα κρούσματα, στο πρώτο, δεν αυξανόταν και όπου πήγαινα, έλεγαν οι δήμαρχοι όπου και αν πήγα στην Βόρεια Ελλάδα, βλέπετε, ο κόσμος μαζεύεται στα σπίτια τρώνε παρέα, μαζεύονται στα παγκάκια πίνουν καφέ παρέα, άρα δεν τηρούνται τα μέτρα. Άρα δεν είναι τι μέτρα θα βάλουμε αλλά πως θα τα τηρεί ο καθένας».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και για το θέμα των σχολείων: «Δε θα κλείσουν τα σχολεία. Δεν έχουμε πολλά κρούσματα στα σχολεία. Έχουν κλείσει ελάχιστα τμήματα γιατί είχαν πολλά κρούσματα. Η διαμόλυνση είναι στην κοινότητα αλλά δεν είναι μέσα στα σχολεία. Τα παιδιά είναι πολύ προσεκτικά».

Διαβάστε επίσης: