Το Νοσοκομείο Βόλου επισκέφτηκε σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την «εφιαλτική» (όπως την αναφέρουν οι γιατροί) κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, το οποίο αδυνατεί να υποστηρίξει τον αριθμό των ασθενών, που χρειάζονται νοσηλεία.

Το σύστημα του οξυγόνου είναι στα όρια του έτοιμο να «καταρρεύσει». Χαρακτηριστικό της πολύ δύσκολης  κατάστασης, είναι το γεγονός ότι μπήκε κρεβάτι για νοσηλεία ασθενούς σε γραφείο εφημερεύοντα γιατρού.

Στις  δηλώσεις της, η κα Γκάγκα, επισήμανε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη, γίνονται προσλήψεις στο χώρο της υγείας και θα γίνουν και άλλες, ενώ τόνισε, ότι δεν θα μείνει κανένας χωρίς περίθαλψη.

«Το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ αυτά τα δύο χρόνια με περισσότερες μονάδες με περισσότερο προσωπικό. Όμως ένα σύστημα υγείας, που είναι φτιαγμένο για να 2.000 εισαγωγές την ημέρα και ξαφνικά έχει 300 – 400 παραπάνω (έχουμε 7.000 κρούσματα την ημέρα) υπάρχει επομένως πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Θέλουμε να δούμε λοιπόν ακριβώς, που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα για την επίλυσή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν θα γίνουν προσλήψεις η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας τόνισε, πως γίνονται συνεχώς προσλήψεις όχι μόνο σε ιατρικό, αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό. «Όπως καταλαβαίνετε οι θέσεις, που χρειάζονται τώρα δεν είναι οι θέσεις, που χρειάζονται συνεχώς στο σύστημα υγείας. Έχουν γίνει προκηρύξεις για πολλές μόνιμες θέσεις, πάνω από 2.500 σε γιατρούς, αυτό το διάστημα, υπάρχουν και προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και προκηρύξεις για επικουρικό προσωπικό. Υπάρχει πρόθεση και απόφαση να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, όπως να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Σε μια φάση, που έχουμε έκτακτες ανάγκες, υπάρχουν έκτακτες λύσεις. Ό,τι χρειάζεται γίνεται, ήδη μετακινούνται γιατροί από άλλες περιοχές, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει» και κατέληξε: «Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και φυσικά πιέζονται οι γιατροί. Το θέμα είναι ο καθένας από εμάς να τηρεί τα μέτρα να είμαστε εμβολισμένοι, να μην κινδυνεύουμε να νοσήσουμε και να μην νοσούμε σε αυτά τα νούμερα, που έχουν φτάσει τα σημερινά κρούσματα. Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες και πρέπει να νικήσουμε και εμείς σαν κοινωνία, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, προλαμβάνοντας τα κρούσματα, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα».