Το λόγο που δεν υπάρχει αθρόα προσέλευση ιδιωτών γιατρόν εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τονίζοντας πως μιλάμε για ανθρώπους απόλυτα εξειδικευμένους και απόλυτα απασχολημένους, επισημαίνοντας πως η προαναγγελία επίταξης ιδιωτών «δεν βοηθά την προσέλευση οικειοθελώς»

Ο ίδιος εξηγεί πως δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για επίταξη γιατρών από Δευτέρα και επιπλέον το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί όσο τα κρεβάτια των νοσοκομείων γεμίζουν, διαμήνυσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η έλλειψη αναισθησιολόγων κυριαρχεί στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί όσο τα γεμάτα γεμίζουν. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να σταθεί στον κορονοϊό σε ευθεία σύγκρουση και να θυμόμαστε ότι όποιος νοσηλεύεται με κορονοϊό απωθεί κάποιον άλλον με περιστατικό μη covid να βρει κλίνη», επεσήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Είμαστε ήδη σε πόλεμο ειδικά σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία»

Οι περισσότερες διασωληνώσεις αφορούν ανεμβολίαστους και τις αντιμετωπίζουν άνθρωποι ταλαιπωρημένοι επί 20 μήνες που και είναι λιγότεροι από πέρυσι. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να συνδράμουμε από τον ιδιωτικό τομέα. Μαγική λύση δεν υπάρχει, είπε και προειδοποίησε:

Κατέρρευσαν συστήματα όπως αυτά της Νέας Υόρκης, το βρετανικό και το ιταλικό. Δεν έχουμε άλλες δυνατότητες. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αύριο συνεδριάζει για σειρά προτάσεων εντατικοποίησης της εμβολιαστικής εκστρατείας, ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος και δεν απάντησε στην ερώτηση για περαιτέρω μέτρα, λέγοντας ότι «δεν είναι σωστό να δίνουμε στη δημοσιότητα τις ατομικές μας απόψεις».