Για την εξέλιξη της πανδημίας, τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση αλλά και την οικονομία, μίλησε  ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μέτρων για τους ανεμβολίαστους και την εστίαση τόνισε: «Δε θέλουμε να ξανακλείσει συνολικά η οικονομία», ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση και στις υπόλοιπες χώρες και στηρίζεται στις απόψεις των ειδικών: «Εναρμονιζόμαστε με αυτά που γίνονται στην Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως ένας από τους στόχους της κυβέρνησης είναι η επέκταση των εμβολιασμών, ενώ επεσήμανε ότι σε γενικές γραμμές «η Ελλάδα δεν έχει πάει περισσότερο άσχημα από τον μέσο όρο της ΕΕ». Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων, είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες.

Για την εστίαση δήλωσε ότι ζητά μεγαλύτερη χαλάρωση κάτι που είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. «Είναι ένας από τους κλάδους που βεβαίως επλήγη, αλλά έχει πάρει μαζί με τον τουρισμό τα περισσότερα αντισταθμιστικά. Έχουν δοθεί 42 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας», ανέφερε.

Δείτε όσα είπε στον ΣΚΑΪ