Η Κάμαλα Χάρις έγραψε  ιστορία αφού έγινε η πρώτη γυναίκα στις Ηνωμένες πολιτείες που πήρε τους κωδικούς για τα πυρηνικά και έγινε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων.

Όλο αυτό κράτησε για μία ώρα και 25 λεπτά ακριβώς, καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν έπρεπε σήμερα να κάνει μια εξέταση ρουτίνας με γενική αναισθησία (kολονοσκόπηση), και όπως ορίζει το Σύνταγμα παρέδωσε τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο.

«Όπως συνέβη όταν ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους υποβλήθηκε στην ίδια ιατρική  διαδικασία το 2002 και το 2007, και με βάση το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει την εξουσία στην Αντιπρόεδρο για σύντομο χρονικό διάστημα που θα είναι σε αναισθησία», τόνισε η Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.Τζεν Ψάκης

«Η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα εργάζεται από το γραφείο της στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου , στη διάρκεια της εξέτασης», πρόσθεσε.

Ο Τζο Μπάιντεν το Σάββατο 20/11 έχει γενέθλια και γίνεται 79 ετών, ενώ την εποχή που ορκίστηκε ήταν ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ ,την εποχή που ορκίστηκε.