400 ευρώ έδωσε μια «πελάτισσα»  στο κύκλωμα εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, για την κατασκευή του… τάφου της μητέρας της πολύτεκνης οικογένειας της 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου, για να εμβολιαστεί εικονικά.

Οταν μετάνιωσε, οι επτά κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, της «γύρισαν» πίσω τα 150 ευρώ, με την αιτιολογία της επιστροφής… δανείου για τον τάφο.

Στο μεταξύ το κύκλωμα φέρεται -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- να είχε «κράχτες» σε εκκλησίες. Από εκεί, η 44χρονη προσέλκυσε τους 46 «πελάτες», χρησιμοποιώντας συγγενείς και φίλους, οι οποίοι φέρεται να κινήθηκαν από Θεσσαλονίκη και Κατερίνη, στον Παλαμά για να… εμβολιαστούν εικονικά.

Στο μεταξύ εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά «ταξίδεψαν» σε… Σουηδία και Κύπρο. Το κρίσιμο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2021, η αδερφή της και ένας ακόμη συγγενής ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα από την Σουηδία, οι οποίοι φέρεται να έλαβαν εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού από την 44χρονη, όπως και μία ακόμη αδερφή της που ήρθε από την Κύπρο για διακοπές και… εικονικό εμβολιασμό.

Σημειώνεται πως, η 44χρονη είναι ένα από εννέα αδέρφια οικογένειας από τις Σέρρες.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι χέρι-χέρι ή με καταθέσεις μέσω ΑΤΜ, σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς λάμβαναν από 300 έως 600 ευρώ, από κάθε αρνητή που πήρε πιστοποιητικό εικονικού εμβολιασμού, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 25.000 ευρώ. Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι σε τρεις λογαριασμούς εμπλεκόμενων συγγενών, εντοπίστηκαν 2.230 ευρώ, 1.640, 3.590 ευρώ, ενώ 2.240 ευρώ δόθηκαν χέρι-χέρι ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χρήματα αυτών των παράνομων συναλλαγών, εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της 44χρονης, χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνεχίζουν να ερευνούν την τυχόν εμπλοκή στο κύκλωμα, του συζύγου της 44χρονης, ο οποίος είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αστυνομικός είναι εμβολιασμένος, ενώ προς το παρόν δεν φαίνεται να είχε συμμετοχή στις παράνομες δραστηριότητες της συζύγου του, με τον ίδιο να δηλώνει άγνοια, γνωρίζοντας ωστόσο την άρνηση της 44χρονης στο θέμα των εμβολιασμών. Αρμόδιες αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στα 46 άτομα που φέρεται να εμβολιάστηκαν εικονικά, είναι και τα δύο παιδιά της 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου.