Γροθιά στο στομάχι είναι το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τον μαρτυρικό θάνατο του 8χρονου κοριτσιού, που εγκλωβίστηκε επί ώρες σε μεταλλική πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι με τους υπαλλήλους να περνούν δίπλα της και να αδιαφορούν.

Μάλιστα αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός ότι οι υπάλληλοι σκούντηξαν το κορίτσι με το πόδι για να δουν αν ζει.

Το βίντεο, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αποτυπώνει καρέ καρέ την τραγωδία αλλά και την απανθρωπιά των εργαζομένων που άφησαν αβοήθητο την 8χρονη. Το κοριτσάκι βρίσκεται στις 17.31 μπροστά στην πόρτα την ώρα που εκείνη έκλεινε και φαίνεται να βάζει το χεράκι της μπροστά πιστεύοντας ίσως ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Βλέπει την πόρτα όμως να μην σταματά, κάνει ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια φεύγει προς τα εμπρός. Δεν πρόλαβε, όμως, να ξεφύγει, αφού η πόρτα την εγκλώβισε.

Το κοριτσάκι επί 20 λεπτά παλεύει να πάρει ανάσα, όμως δεν την βλέπει κανείς. Μετά από 20 λεπτά, ένας υπάλληλος περνά από δίπλα της, γυρίζει το κεφάλι και συνεχίζει να περπατά σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μετά από λίγο επιστρέφει, περνώντας πάλι μπροστά από το σημείο και κατευθύνεται στην αποθήκη.

Στο βίντεο φαίνεται να μιλά στο κινητό, να περνά πάλι μπροστά από το κοριτσάκι και να αδιαφορεί για δεύτερη φορά. Για πρώτη φορά την 8χρονη πλησιάζει κάποιος στις 17:54, κρατώντας όμως απόσταση και στη συνέχεια απομακρύνεται χωρίς να βοηθήσει.

Περνούν 24 λεπτά από την ώρα που σφηνώθηκε το παιδί και κανείς, ενώ την είχαν δει, δεν έχει πλησιάσει για να δει αν χρειάζεται βοήθεια.

Στέκονται από πάνω της και την αφήνουν αβοήθητη
Στο βίντεο φαίνεται ότι στις 17:55:02 ένας υπάλληλος περνάει ξανά δίπλα από το κοριτσάκι, το κοιτάει αλλά και πάλι δεν πλησιάζει.

Στις 17:57:13 η πόρτα τελικά ανοίγει και το κορίτσι πέφτει στο έδαφος. Δύο εργαζόμενοι πλησιάζουν με αργό βηματισμό, στέκονται πάνω της με ένα φακό και μετά κάνουν μερικά βήματα πίσω, μιλούν μεταξύ τους και μετά φεύγουν αφήνοντας το κορίτσι αβοήθητο.

Στις 18:05 περνάει από δίπλα της ένα αυτοκίνητο, το οποίο φεύγει σαν να μην υπάρχει το κορίτσι στο έδαφος. Αμέσως μετά συμβαίνει οι εργαζόμενοι του εργοστασίου αποχωρούν από τον χώρο κατόπιν εντολής, όπως προέκυψε από τις καταθέσεις που έδωσαν στη συνέχεια.

Υπάλληλος το σκουντάει με το πόδι του
Την ίδια στιγμή, πλησιάζει το κορίτσι ένας υπάλληλος που τη σκουντάει με το πόδι του. Ταυτόχρονα μιλάει στο κινητό και φαίνεται σαν να περιγράφει σε κάποιον το θέαμα που έχει μπροστά του.

Στις 18:31 μπαίνει ένα φορτηγό, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν ο οδηγός βλέπει το παιδί.

Εγκλωβισμένη για 70 λεπτά
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναφέρει ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν αργός και βασανιστικός. Το κοριτσάκι για 70 λεπτά βρισκόταν εγκλωβισμένο ανάμεσα στη μεταλλική πόρτα και τον τοίχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού ο θάνατος της 8χρονης προκλήθηκε από ασφυξία και εσωτερική αιμορραγία, καθώς η βαριά πόρτα συνέθλιψε τη σπονδυλική της στήλη.

«Έσπασε» η Μάρα Ζαχαρέα
Κατά την προβολή του σοκαριστικού βίντεο η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, Μάρα Ζαχαρέα λύγισε, ζητώντας από τον ταξίαρχο εν αποστρατεία, Θανάση Κατερινόπουλο, να μιλήσει γιατί εκείνη δεν μπορούσε. «Θανάση δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω, με συγχωρείτε, μίλα εσύ. Είναι άνθρωποι αυτοί; Τι είναι; Δεν ξέρω» είπε η παρουσιάστρια, συγκλονισμένη από την απανθρωπιά των υπαλλήλων.

«Ντροπή για την κοινωνία μας. Να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ Θανάση. Θα πω μόνο ότι τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί», είπε στο τέλος η Μάρα Ζαχαρέα.