Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μίλησε, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, για τη σημασία που έχει ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση κατά του κορωνοϊού.

Η Γερμανίδα πολιτικός προτρέπει τους Ευρωπαίους, που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πριν από έξι μήνες, να κάνουν την ενισχυτική δόση με βάση τις συστάσεις των οργανισμών. Όπως τόνισε, «οι αναμνηστικές δόσεις προσφέρουν ακόμη υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τον αρχικό εμβολιασμό».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, δήλωσε ακόμη ότι «ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 σώζει χιλιάδες ζωές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά, ένα νέο κύμα μας “χτυπά” και πρέπει να επιταχύνουμε περαιτέρω τον εμβολιασμό. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε αρκετές δόσεις εμβολίων».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόσθεσε ακόμη ότι «μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, η Ευρώπη θα έχει παραδώσει 1 δισ. δόσεις στα κράτη-μέλη. Και ένα άλλο σημαντικό νέο είναι ότι θα πρέπει να κάνετε την αναμνηστική δόση εμβολίου έξι μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό. Πρέπει να διατηρήσουμε την ανοσία των εμβολιασμένων ατόμων». Τόνισε δε, πως «οι οργανισμοί της ΕΕ συνιστούν τώρα ενισχυτικές δόσεις για όλους τους ενήλικες. Οι αναμνηστικές δόσεις προσφέρουν ακόμη υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τον αρχικό εμβολιασμό. Θα αποτρέψουν πολλές νοσηλείες και θανάτους. Πρέπει να πείσουμε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

«Το ένα τέταρτο των ενηλίκων στην ΕΕ δεν είναι ακόμη πλήρως εμβολιασμένοι. Εάν δεν είστε εμβολιασμένοι, κινδυνεύετε να έχετε σοβαρά συμπτώματα COVID-19. Ο εμβολιασμός προστατεύει εσάς και τους άλλους», επισήμανε τέλος, η πρόεδρος της Κομισιόν.