Σε Κοζάνη και Ιωάννινα σήμερα ο πρωθυπουργός.

Η εκτίμηση που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο είναι πως αυτή τη στιγμή που, παρά την πανδημία, δημιουργούνται συνθήκες δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας το 2022, είναι ο κατάλληλος χρόνος να το επικοινωνήσουν και στους πολίτες, προσδοκώντας και πολιτικά οφέλη.

Σήμερα ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Κοζάνη, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και θα προεδρεύει σύσκεψης για την πορεία της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης της περιοχής, μέσω και των αναπτυξιακών νόμων που θα έρθουν για ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα.

Το απόγευμα θα μεταβεί στα Ιωάννινα όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και το Σάββατο θα προεδρεύσει στο προσυνέδριο της ΝΔ, στο πλαίσιο του οποίου θα έχει συζήτηση με νέους. Άλλωστε το Συνέδριο της ΝΔ έχει ως θέμα το μέλλον της νέας γενιάς, μια ηλικιακή ομάδα ψηφοφόρων που επιχειρεί να προσεγγίσει η ΝΔ, και γι’ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός με μέτρα που εστιάζουν στη στήριξη της.