Τον τίτλο του πιο σπάνιου μοντέλου αυτοκινήτου στη σύγχρονη ιστορία της Alfa Romeo, παίρνει επάξια μια 156, η οποία έχει τα διακριτικά GTAm και παράχθηκε σε ένα και μοναδικό αντίτυπο ως τώρα.

H σύγχρονη Alfa Romeo Giulia GTA, χαρακτηρίζεται ήδη ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο, καθώς η εταιρεία δημιούργησε μόνο 500 αντίτυπά του. Παρόλα αυτά, το πιο σπάνιο μοντέλο στη σύγχρονη ιστορία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα πρέπει να το αναζητήσετε στην γκάμα της παλαιότερης 156. Ο λόγος, πίσω στις αρχές τις δεκαετίας του 2000, οι Ιταλοί δημιούργησαν ένα και μοναδικό αντίτυπο της Alfa Romeo 156, της οποίας της χάρισαν τα διακριτικά GTAm και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορεί να αποκτήσει το απαραίτητο semi racing χαρακτήρα.

Η μία και μοναδική Alfa Romeo 156 GTAm εφοδιάστηκε με τον γνωστό V6 κινητήρα των 3,2 λίτρων, οι προδιαγραφές του οποίου αναβαθμίστηκαν από τον γνωστό για την αγάπη του και την εξειδίκευσή στις προτάσεις της μιλανέζικης φίρμας, Simon Weginer, με αποτέλεσμα ο θρυλικό «Busso» να φτάσει τους 300 ίππους. Η ανθρακονημάτινη εισαγωγή αέρα, οι δαγκάνες της Brembo, οι ζάντες ελαφρού κράματος με τα ελαστικά της Michelin Cup 2, οι αντιστρεπτικοί δοκοί της Eibach συμπληρώνουν τον κατάλογο με τις τεχνικές αναβαθμίσεις.

Τη φινέτσα της μίας και μοναδικής Alfa Romeo 156 συμπληρώνουν τα σπορ καθίσματα της Recaro, καθώς και το roll bar που βρίσκεται τοποθετημένο στην πλάτη του οδηγού και του συνοδηγού καταργώντας επί της ουσίας την πίσω σειρά καθισμάτων. Γερμανός στην καταγωγή, αλλά με την ιταλική, Simon Weginer, κατάφερε να κρατήσει αναλλοίωτο τον χαρακτήρα της συλλεκτικής, ιταλικής divas, τονίζοντας τις προδιαγραφές της με στοιχεία από το σήμερα.

Παρότι η μία και μοναδική Alfa Romeo 156 GTAm, δε διαθέτει τη θηριώδη ισχύ του φυσικού διαδόχου της, το γεγονός ότι δεν πέρασε ποτέ στη γραμμή, της επιτρέπει να διεκδικεί μια θέση στην κορυφή της ιταλικής φίρμας και της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Alfa Romeo 156 GTAm

Alfa Romeo 156 GTAm

Alfa Romeo 156 GTAm