Λίγο πριν τις 10:10 σήμερα το πρωί, ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στη Μυτιλήνη όπου τον υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Στο αεροδρόμιο βρίσκεται και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κκ Ιάκωβος και ο Καθολικός Επίσκοπος. Ο Πάπας θα επισκεφθεί τους πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Ο Ποντίφικας θα απευθύνει ομιλία και θα τελέσει την προσευχή Angelus.

Στις 12:15 ο Πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου αναμένεται να φτάσει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Έπειτα, νωρίς το απόγευμα θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής. Τέλος, το σημερινό του πρόγραμμα θα κλείσει όταν στις 19:00 θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος Β’ στον Ποντίφικα Φραγκίσκο στο Αποστολικό Μοναστήρι.

Αύριο, ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα στην Αποστολική Διακονία στην Αθήνα στις 08:15, ενώ στις 9:45 θα έχει συνάντηση με νέους στο Σχολείο Αγίου Διονυσίου των Αδελφών Ουρσουλινών στο Μαρούσι, εκεί όπου θα θα απευθύνει και ομιλία. Στις 11:15 θα λάβει χώρα η αποχαιρετιστήρια τελετή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ακολούθως στις 11:30 θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Ρώμη.

Πηγή: iefimerida.gr