Τί θα κάνουν οι «χαμένοι» και όσοι τους στήριξαν;

Τα αποτελέσματα των εκλογών του πρώτου γύρου, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες, μετά τη διαφορά δέκα ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα σε Ανδρουλάκη – Παπανδρέου.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στην στρατηγική των υποψηφίων για τον δεύτερο γύρο.

Λοβέρδος, Χρηστίδης και Γερουλάνος, στις δηλώσεις τους απέφυγαν να πάρουν θέση. Άπαντες πάντως οι προαναφερθέντες μίλησαν για την ανάγκη ενότητας του χώρου, ξορκίζοντας έτσι ενδεχόμενο διασπαστικών κινήσεων.

Στο επιτελείο του Ανδρουλάκη θεωρούν δεδομένη την επικράτησή του στον β’ γύρο με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά, καθώς εκτιμούν ότι ο Παπανδρέου δεν έχει «δεξαμενές» τέτοιες που να του επιτρέψουν καν να απειλήσει την κυριαρχία Ανδρουλάκη. Κομματικές πηγές προβλέπουν ότι την επόμενη Κυριακή θα προσέλθουν στις κάλπες λιγότεροι πολίτες, ωστόσο όσοι έλθουν από τους άλλους υποψηφίους «θα επιλέξουν στην πλειοψηφία τους να πάνε με τον νικητή».

Στο επιτελείο Παπανδρέου επικρατεί μούδιασμα καθώς βλέπουν ότι η ανατροπή είναι σχεδόν αδύνατη, ωστόσο «χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται» όπως έλεγαν. Προσδοκούν στις ψήφους από τους Καστανίδη, Γερουλάνο και Χρηστίδη, αν και ουδείς μπορεί να προβλέψει πόσοι από αυτούς θα προσέλθουν στο β’ γύρο και ακόμη περισσότερο εάν θα πάνε με το ρεύμα ή θα επιλέξουν να στηρίξουν Παπανδρέου. Οι επιτελείς του θα δώσουν βάρος την εβδομάδα που έρχεται σε εμφανίσεις και πολιτική αντιπαράθεση με τον Ανδρουλάκη δίνοντας έμφαση στην πολιτική ταυτότητα του ΚΙΝΑΛ και της παράταξης.