Στο περιθώριο της τελετής υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ(για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022), πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου φιλανθρωπικού bazzar, που διοργανώνει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στον ανακαινισμένο Β΄ όροφο της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Το Bazaar έχει στόχο τη στήριξη των οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση και θα λειτουργεί από τις 07 Δεκεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου (10π.μ.- 16.00μμ) στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, καλωσόρισε στη Σχολή λέγοντας: « είστε οι φορείς του μέλλοντος, οι γνήσιοι κομιστές του μηνύματος του Ευαγγελίου και της διδασκαλίας των Πατέρων της Εκκλησίας» και τους προσκάλεσε να συμμετέχουν στην προσπάθεια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», «ευελπιστώντας, κατά την ευαγγελική ρήση: “ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με“ (Ματθ.25:35-36) ότι ἡ κοινή μας προσπάθεια θα ανακουφίσει τους ασθενείς και θα συνδράμει τους αδυνάτους».

Από το πρωί, οι χώροι του bazaar ήταν γεμάτοι με πανεπιστημιακούς, φοιτητές αλλά και φίλους του Φιλανθρωπικού Οργανισμού, οι οποίοι, ενημερωθήκαν για το έργο του και τις νέες δράσεις που ετοιμάζει, ενώ ενθουσιάστηκαν από τις πολλές και πολύ ευχάριστες προτάσεις για τα δώρα τους εν’ όψει Χριστουγέννων.

Καλλιτεχνικές δημιουργίες παιδιών, εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων και συγγραμμάτων, μοναστηριακά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από το Άγιον Όρος, χριστουγεννιάτικα είδη, ενδύματα, υποδήματα και αρώματα – καλλυντικά, συνθέτουν μία πλούσια συλλογή, η οποία δεν απευθύνεται αποκλειστικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΚΠΑ, αλλά σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν το έργο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και του ΕΚΠΑ για την ανακούφιση των οικονομικά και κοινωνικά αδυνάτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Χρήστος Καραγιάννης οι Πρόεδροι των δύο Τμημάτων Σεβ. Μητροπολίτης Κρήνης και Έξαρχος Μελίτης κ. Κύριλλος Κατερέλος, η κ. Ιωάννα Στουφή – Πουλημένου, ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Ιωάννης Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Διαχειρίσεως και Αξιοποιήσεως της περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Θωμαΐδης, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και πλήθος φοιτητών.